Neringoje – kvaišalų šventė?

Be didesnių nuotykių vasarą gyvenę Neringos policininkai džiaugėsi tik iki elektroninės muzikos festivalio „Ant bangos“. Palaikyti viešosios tvarkos į brangiausią Lietuvos pajūrio kurortą atvykę pareigūnai atskleidė, kad ir čia vartojami narkotikai, vyksta muštynės.

Dar praėjusią savaitę Neringos policijos komisariato viršininkas Viktoras Freigofas teigė, kad Neringoje ramu, nusikaltimų beveik nefiksuojama, viešosios tvarkos pažeidimų taip pat nėra daug, tirti teko tik nelaimę, kai naktį dviračiu važiuodama sunkią galvos traumą patyrusi jauna moteris ligoninėje mirė.

Elektroninės muzikos festivalis sukėlė labai daug triukšmo dėl leidimų jam rengti. Ir ne be reikalo – per parą Neringoje pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai.

Naktį į šeštadienį pareigūnai darbavosi itin aktyviai. Po 2 val nakties Naglių gatvėje esančiame bare kažkoks vyras sumušė 61 metų žmogų.

Tą pačią naktį maždaug po valandos ties Naglių gatve uoste prišvartuotame laive kilo muštynės – 43 metų vyras stumdė ir mušė 69-erių asmenį. Kai atskubėjo policininkai, mušeika aktyviai jiems pasipriešino. Kai pareigūnai bandė sulaikyti, vienas policininkas nuo jo nukentėjo.

Galiausiai įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl nakties incidento jis tapo įtariamuoju smurto artimoje aplinkoje byloje bei dėl pasipriešinimo pareigūnui.

Kuršių gatvėje pareigūnai pasidomėjo, ką automobilyje „Toyota RAV4“ veikia porelė.

Vėlų šeštadienio vakarą, pusvalandis iki vidurnakčio, pareigūnai pasidomėjo, ką automobilyje „VW Caddy“, stovėjusiame mašinų aikštelėje, veikia du jaunuoliai.

Paaiškėjo, kad 25 ir 24 metų vaikinai turėjo lankstinuką su kanapėmis, du plastikinius maišelius su 10 įvairiaspalvių tablečių kiekviename. Be to, piniginėje pareigūnai aptiko dar dvi spalvotas tabletes. Mašinoje rastas ir indas su gelsvu skysčiu.

Įtariama, kad visi šie radiniai gali būti narkotinės ar psichotropinio poveikio priemonės.

Policijos tyrėjai aiškinsis, ar įtartini dalykai buvo įsigyti tik savo reikmėms.

Sekmadienio naktį, apie 1.30 val., šiaurinio Neringos paplūdimio prieigose patikrinę 35 metų moters rankinę pareigūnai rado plastikinį maišelį su gelsvos spalvos biria medžiaga. Bus tiriama, ar tai narkotikai.

Maždaug po pusvalandžio šiauriniame paplūdimyje pareigūnai pas 34-erių vyrą ir 29-erių moterį aptiko taip pat kažko panašaus į kvaišalus.

Panašiu metu Kuršių gatvėje pareigūnai pasidomėjo, ką automobilyje „Toyota RAV4“ veikia porelė. O ji taip pat turėjo kažko panašaus į narkotikus. Mašinoje rastas metalinis indas, jame buvo trys permatomi maišeliai su baltos spalvos kristalų pavidalo medžiaga.

25 metų mergina ir 29 metų Lietuvos kariuomenės karys tapo įtariamaisiais baudžiamojoje byloje dėl kvaišalų turėjimo be tikslo juos parduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Narkotių propagavimas

Narkotių propagavimas portretas
Ar reikailingi tokie , narkotikų festivaliai Lietuvos gražiausiame, išskirtiniame kurorte? Siūlau merui Jasaičiui, Neringos tarybai daugiau nekartoti tokių "festivalių"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių