Patiklumas kainuoja brangiai

Sukčiai vis dar randa patiklių žmonių, kurių banko sąskaitose esantys šimtai ir tūkstančiai, o kartais ir dešimtys tūkstančių eurų nukeliauja į svetimas kišenes. Policijos atliekami tyrimai byloja apie nusikaltėlių išmanumą bei psichologijos žinias. Šių bylų skaičiai stebina ir žmonių patiklumu.

Prarado solidžią sumą

Ketvirtadienį į Klaipėdos miesto policijos komisariatą kreipėsi 64 metų vyras ir pasiskundė praradęs 43 679 eurus.

Pasirodo, sukčiai jį mulkino dvi dienas, antradienį pirmasis jam prisiskambinęs apgavikas sugebėjo įtikinti, kad „nulaužta“ šio vyro „Google“ paskyra, todėl kilo grėsmė jo banko sąskaitai.

Nusikaltėliai greitai pajuto, kad auka užkibo, toliau buvo veikiama pagal gerai surepetuotą schemą – su žmogumi kalbėjosi menamas policininkas, banko darbuotojas.

Gerai suregzta schema

Tiek policijos pareigūnai, tiek bankų atstovai ne kartą yra komentavę ir aiškinę, kaip veikia nusikaltėliai.

Jie ne tik prisistato kompanijos „Google“ atstovais ir praneša apie neva užgrobtą paskyrą.

Pokalbio metu jie atsiunčia žinutę kaip patvirtinimą prie žmogaus paskyros.

Auka turi patvirtinti, kad jungiasi prie naujo įrenginio.

Vos tik gauna patvirtinimą, prie žmogaus duomenų prisijungia sukčiai.

Taip nukentėjusieji praranda banko sąskaitoje laikomus pinigus.

Vienintelis būdas apsisaugoti nuo tokios nelaimės – vos sulaukus tokio skambučio, padėti ragelį ir pranešti apie tai policijai.

Pinigų turbūt neatgaus

Kitas klaipėdietis pakliuvo į sukčių pinkles sugalvojęs užsidirbti investuodamas.

Paskaitęs internete straipsnį apie tokią galimybę, jis paspaudė tame straipsnyje paskelbtą nuorodą, suvedė reikalaujamus duomenis ir per kelis kartus pervedė 7 461 eurą.

Bandymas uždirbti baigėsi liūdnai, vyras ne tik nepasipelnė, bet ir prarado savo pinigus, todėl ir kreipėsi į miesto policijos komisariatą.

Pavojai tyko ir pirkti bei parduoti internetu mėgstančių žmonių.

Birželio 25 d., ketindamas įsigyti internetu parduodamą kuro siurblį, į pardavėju prisistačiusio asmens nurodytą sąskaitą vyras pervedė 195 eurus.

Praėjo kelios savaitės, bet prekės žmogus negavo ir nusprendė kreiptis į policiją.

Ketvirtadienį miesto policijos komisariate pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas, kuriame nukentėjusiąja nurodoma moteris.

Ji norėjo parduoti šuns guolį ir apie tai paskelbė internete. Su ja susisiekė kažkoks žmogus, patikinęs, kad ketina pirkti jos parduodamą daiktą. Jis atsiuntė nuorodą neva kurjeriui užsakyti.

Pareiškėja paspaudė nuorodą, suvedė reikalaujamus duomenis, o netrukus pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos dingo 257 eurai.

Pareigūnai dėl visų šių atvejų pradėjo tyrimus. Kada ir kuo jie baigsis, kol kas nežinia. Nusikaltimų išaiškinimo statistika byloja, kad ne visi nukentėjusieji gali viltis atgauti pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena  portretas
kokie kvailiai dar nepasimokina tiek apgavysciu raso kiekviena diena
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių