Rastas fabrikėlis su 700 litrų naminės degtinės

  • Teksto dydis:

Rietavo policijos komisariato pareigūnai aptiko nelegaliai veikusį naminės degtinės fabriką, įsikūrusį Laurinaičių kaime, Rietavo savivaldybėje.

Šalia sumontuotos naminukės varymui skirtos įrangos pareigūnai rado apie 725 litrus skaidraus bespalvio skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą, ir apie 4 tonas raugo, skirto stipriems namų gamybos alkoholiniams gėrimams gaminti. Įvykio vietoje sulaikyti du asmenys, gimę 1970 ir 1996 metais, abu gyvenantys Plungės rajone.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Informuojame, kad neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas, užtraukia baudžiamąją atsakomybę, už kurią asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

O tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Naminukę geria kas išgali nusipirktiti, kas ne tai stiklų ploviklius, valstybei geriau, nereikia mokėti pašalpų. Gal įdomu kas verda seimūnams Labanore ir kaip ji vadinasi,ogi "seimūninė". Bet puslitruko kaina 10lt. Dabar nenbežinau. Skanaus ponai policininkai, kai naikinsite pakvieskite ir mane, mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių