Kėdainiuose nuteistas naminę degtinę gaminti bandęs ir nešaunamąjį ginklą įsigijęs vyras

  • Teksto dydis:

Kėdainių teismas anksčiau du kartus teistą kėdainietį A. Š. pripažino kaltu dėl pasikėsinimo neteisėtai gaminti ir laikyti naminius stiprius alkoholinius gėrimus ir neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

Kaip pranešė teismas, nustatyta, kad kėdainietis A. Š., nuo  vasario 10 iki kovo 7 dienos, turėdamas tikslą realizuoti, užraugė 627 litrus raugo. Iš šio kiekio raugo A. Š. pasikėsino pagaminti beveik 100 litrų absoliutaus etilo alkoholio, tačiau to padaryti jam nepavyko, nes viską rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Be to, per kratą pas A. Š. buvo rastas ir paimtas neteisėtai įgytas ir civilinėje prekyboje draudžiamas šautuvas „Crosman Phanton“, atitinkantis C kategorijos nešaunamąjį ginklą.

Kaltinamasis A. Š. savo kaltę pripažino ir nurodė, kad dalį pagaminto alkoholio būtų pardavęs, o kitą dalį būtų naudojęs savo reikmėms – Velykoms ir vaikų krikštynoms. Asmuo savo kaltę pripažino ir dėl neteisėtai laikyto ginklo bei nurodė, jog jį pirko sendaikčiuose.

Pirmadienį paskelbtu nuosprendžiu A. Š. pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo ir neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

Subendrinus bausmes jam paskirta galutinė 4000 eurų bauda, konfiskuotas neteisėtai laikytas ginklas, o visi daiktai, susiję su alkoholiu ir jo gamyba, nuosprendžiui įsiteisėjus bus konfiskuoti ir sunaikinti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaltu del pasikesinimo gaminti ?

kaltu del pasikesinimo gaminti ? portretas
cia kas per bledstva ? nuipirksit viniu ir cukraus ir iskart galima straipsni pritaikyt - kesinotes gamint bomba... zmones bekit is sito bauduvos debilistano

Kaunietis SS

Kaunietis SS portretas
Kas per nešaunamas ginklas,kuriam reikia leidimo?Tai gal ir stalo įrankiams,ar maisto ruošimo įrankiams,malkų kapojimo įrankiams,stambių šaknų kiertimo įrankiams irgi reikia leidimo?Dauguma įrankių;kaulams kirsti,ledų skaldiklis ar peiliai daržovėm smulkinti,nerūdyjančio plieno 60cm. kepsnių iešmai-patys tikriausi ginklai.

išsigandęs gerovietis

išsigandęs gerovietis portretas
Kaip tai suprasti - ,,Iš šio kiekio raugo A. Š. pasikėsino pagaminti beveik 100 litrų...'' ? taigi NEPAGAMINO o tik bandė ! Aš dažnai pagalvoju , kad reiktų kada pasigaminti... Tai irgi galiu būti nuteistas ,,už pagalvojimą'' ? :(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių