Savaitgalio šūviai uostamiestyje: aiškėja motyvai ir kraupios detalės

Aiškėja kraupios detalės mirtino susišaudymo istorijoje – dalis klaipėdiečių vieno klaipėdiečio pavydo dramą feisbuke sekė visą naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Tačiau šaulį pažinoję klaipėdiečiai net neįtarė, kokia kraupia tragedija virs pavydo apimto vyro veiksmai.

38 metų klaipėdietis, kuris sekmadienį įvykdė kraupų nusikaltimą Varpų gatvėje, naktį feisbuke viešino sekamos žmonos nuotraukas.

„Tikėtina, kad visą naktį sekęs žmoną, jis ryte ėmė šaudyti. Tai yra nesuvokiama. Kas turi nutikti žmogaus galvoje, kad imtum šaudyti daugiabučio kieme?“ – šiurpo šaulį pažinoję jo draugai.

Nuotraukoje šaulio draugai atpažino buvusią jo žmoną.

„Jose matėsi blondinė, sėdinti su kitais dviem vyrais bare. Lyg ir iš toliau fotografuota. Panašu, kad buvo dar viena moteris, bet jis fotografavo būtent blondinę. Pažinojome tik jį patį, su žmona neteko bendrauti, tad iš pradžių ir neatkreipėme dėmesio. Kas galėjo pagalvoti, kad viskas baigsis žudynėmis? Mums visiems – didelis šokas. Jis buvo visai normalus. Panašu, kad jis dėl kažko buvo tiesiog įvarytas į kampą“, – pasakojo feisbuke naktį bičiulio keistas nuotraukas stebėję klaipėdiečiai.

Pats vyras gyveno Žvejybos uosto rajone, tačiau sekmadienio rytą ėmė tykoti prie buvusios žmonos namų Varpų gatvėje.

Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Šaudyta buvo šalia „Mercedes-Benz“ markės automobilio, kuriuo iš linksmybių sugrįžo kompanija.

Esą šaulys pasistatė savąjį automobilį kiek tolėliau, kad laukdamas kompanijos matytų viską, kas dedasi kieme.

Į „Mercedes-Benz“ ekipažą šaudyta iš pietinės kiemo dalies, ten ant asfalto likę policijos paliktos žymės, veikiausiai žyminčios rastų tūtelių vietas.

Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Šalia kūno taip pat buvo matyti net kelio tokios žymės. Jei jos reiškia tūtelių padėtį, tai į auką toje vietoje paleisti net keli šūviai.

Aplinkiniai aiškino, kad iš viso galėjo būti šauta dešimt kartų.

Kas galėjo pagalvoti, kad viskas baigsis žudynėmis? Mums visiems – didelis šokas.

Šaulys, paleidęs mirtinas kulkas į konkurentą, tikėtina, pasuko tiesiai į Mogiliovo gatvę.

Vyras pastatė automobilį vidiniame daugiabučio namo kieme, kaimynai atpažino, kad kieme stovi senas „Mercedes-Benz“, kuriuo važinėjo vyriškis.

Žmonės tikino, kad tą sekmadienį apie dešimtą ryto išgirdo šūvių garsus. Pasakojama, kad vyras galėjo laiptinėje šaudyti į vieno buto duris.

Policija pranešė, kad 1986 metais gimęs šaulys rastas negyvas laiptinėje, šalia jo aptiktas savigynai išduotas pistoletas „PM“.

Astos Aleksėjūnaitės nuotr.

Ką apie žmogžudystės vykdytoją kalba jį pažinoję žinomi klaipėdiečiai? Ar žudikas planavo savo veiksmus? Kas tiksliai įvyko Varpų ir Mogiliovo gatvių daugiabučių kiemuose? Kaip klaipėdiečiui pavyko nukauti daug kartų teistą ir ne vieną susišaudymą išgyvenusį žinomą Kauno kriminalinio pasaulio autoritetą – visa tai skaitykite gegužės 28 d. dienraščių „Klaipėda“ ir „Kauno diena“ numeryje.


Šiame straipsnyje: Varpų gatvėšaudynės Klaipėdojenušautas vyrassavižudybėmercedes benzpavydaskaunietisnušautas kaunietisMogiliovo gatvėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

mantas

mantas portretas
girdejau kad klaipedai nepatinka kaunas

ihor

ihor portretas
klaipedski rabategos sega kavensku bahuriukus, vsio nebera autoriteto. saulys ne tuoas. zinojo viet fauna. autorireto neber kavenski sukluskit

Stonkus Haholas

Stonkus Haholas portretas
Tai Barbosaj is Mogiliovo padare
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių