Statybvietėje – baimė dėl sprogimo

Daugiabutį uostamiesčio namą renovuojantys darbininkai rado metalinį daiktą, primenantį sprogmenį. Dėl to teko stabdyti darbus ir kviesti išminuotojus.

Pirmadienio vidurdienį pietinėje uostamiesčio pusėje, Vyturio gatvėje, daugiabutį namą renovuojantys darbininkai kasė žemę prie namo pamatų ir aptiko grėsmingai jiems pasirodžiusį metalinį objektą. Atrodė, kad tai – senas sprogmuo.

Kaip ir privalu tokiais atvejais, jie pranešė apie radinį pagalbos telefonu.

Pareigūnai įvedė planą „Skydas“, atskubėjo ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos medikai, policininkai užtikrino įvykio vietoje viešąją tvarką.

Labai greitai įtampa atslūgo, nes J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad radinys nėra sprogmuo, tai metalinis didelį šovinį primenantis objektas, betonuojant naudotas oro burbulams išstumti į paviršių.

Kadangi su šiais objektais išminuotojai susidūrė ne pirmą kartą, pavojus buvo atšauktas. Tačiau išminuotojai abejonių sukėlusio daikto nepaliko statybvietėje, jie išsivežė sprogmenį primenantį objektą ir ketina panaudoti jį būsimųjų išminuotojų mokymų metu.

Išminuotojai tikino, kad statybininkai pasielgė visiškai teisingai. Specialistai tikina, kad kilus bent menkiausiai abejonei būtina tokio daikto nejudinti, nekelti, o visų geriausiai iškart pranešti išminuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių