Tęsiama teismo darbuotojos avarijos byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose po pertraukos buvo tęsiama I. U. avarijos, kurios metu žuvo žmogus, byla.

Šioje byloje I. U. kaltinama tuo, kad 2019 m. kovo 24 d.  apie 18 val. Taikos prospekte Klaipėdoje, ties Kairių gatve, nesuvaldė automobilio „BMW 530D“.

Ji išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivis.

Nors dėl pandemijos baudžiamosios bylos nagrinėjimas užsitęsė, tačiau pradėjus aktyviai vakcinuoti teismo darbuotojus, posėdis surengtas įprastu būdu – visiems proceso dalyviams susirinkus į teismo posėdžių salę.

Teismo posėdyje buvo apklaustas teismo psichiatras ekspertas Darius Tamašauskas, kuriam teko atsakyti į keliamus klausimus dėl I. U. psichinės būklės iškart po avarijos.

Teismas siekia išsiaiškinti, kokia buvo I. U. psichinė būklė dėl avarijos metu patirtų rimtų traumų, taip pat, kokia buvo psichinės būklės įtaką tolesniems I. U. veiksmams, t. y. sprendimui pasišalinti iš eismo įvykio vietos. Kadangi ekspertas, neturėdamas išsamių duomenų apie įvykio aplinkybes, negalėjo atsakyti į teismo užduotus klausimus apie I. U patirtų sužalojimų ir atliktų veiksmų ryšį, teismas artimiausiu metu spręs klausimą dėl ekspertizės skyrimo I. U.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių