Klaipėda padėkojo savo kultūros žmonėms

Kultūros dienos proga miesto vardu Klaipėdos savivaldybė šiltai padėkojo uostamiesčio kultūros kūrėjams, 11-ai jų įteikdama net rašytines padėkas.

Įsteigė 11 nominacijų

Trečiadienio popietę uostamiesčio Dailės ir parodų rūmuose surengtoje apdovanojimų ceremonijoje triumfavo tie klaipėdiečiai, kurie 2009-aisiais pagarsėjo gražiausiais, įdomiausiais ir aktualiausiais darbais Klaipėdos kultūros labui.

Klaipėdos krašto prisijungimo prie Lietuvos paminklo paramos fondui ir jo pirmininkui Valentinui Greičiūnui padėkota už filantropišką veiklą, siekiant įamžinti mūsų krašto istoriją, už vertingus uostamiestį puošiančius meno paminklus.

Klaipėdos kameriniam orkestrui ir jo meno vadovui Mindaugui Bačkui padėka įteikta už įspūdingą skrydį į profesionaliosios muzikos aukštumas.

Žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“ ir jo vadovas Artūras Dambrauskas įvertinti už meilę muzikai, pasiaukojamą darbą bei Klaipėdos chorinės kultūros reprezentavimą.

Tautinių mažumų taryba ypatingos padėkos nusipelnė už pirmą kartą surengtą Klaipėdos miesto tautinių kultūrų festivalį „Gimtieji šaltiniai - 2009“.

Klaipėdos bigbendui ir jo vadovui Petrui Tadarui miestas dėkingas už nuoširdžią iniciatyvą ir ryžtingą žingsnį, padėjusį pamatą naujo orkestro steigimui Klaipėdoje.

Lietuvos dailininkų sąjungos „Klaipėdos galerija“ ir jos direktorė Violeta Jusionienė gavo padėką už novatorišką žvilgsnį į kūrybinių erdvių steigimą bei galerijos filialo „Herkaus prekybos ir verslo centre“ įkūrimą.

Kultūrų komunikacijų centras pagerbtas už vienintelio Klaipėdoje kultūrinio portalo „Kultūrpolis“ įkūrimą ir vystymą, už atvirą erdvę kultūriniam dialogui.

Dailės parodų rūmai ir jų projekto „Sukurta Klaipėdoje?“ autoriai apdovanoti už Klaipėdos kultūrinio identiteto paieškas bei viešą diskusiją šia tema.

Menininkui Gyčiui Skudžinskui padėka atiteko už originalius kūrybinius sprendimus, įgyvendintus leidybiniuose ir kituose meno projektuose, garsinančiuose Klaipėdos kultūrą.

Už kūrybišką verslo ir meno sandraugą bei alternatyvios kultūrinės erdvės Klaipėdoje įkūrimą padėkos nusipelnė ir bendrovė „Viremida“ su  VšĮ „T.E.M.A.“.

Mariui Tumšiui ir bendrovei „Renginių centras“ miestas dėkingas už ypatingą valstybinės šventės reikšmės pajautą ir tradicijos bei dabarties dermę uostamiestyje organizuojant Kovo 11-osios paminėjimo renginius „Trispalvių kalnas“ ir „Laisvė išskleidė bures“.

Nusilenkė kultūrininkams

Mero Rimanto Taraškevičiaus pasirašytas padėkas nominantams įteikė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius, džiaugdamasis, kad miestas Pasaulio kultūros dieną turi progą pastebėti ir pagerbti tuos, kurie ugdo tikrąją, ne vartotojišką kultūrą.

Miesto kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė teigė, kad 2009-ieji kultūrai fianansiškai buvo sunkūs, ir šiemet dar nelengva. „Bet praėjusieji metai kultūros padangėje buvo fantastiškai įdomūs, turtingi bendravimu, idėjomis, iniciatyvomis, nustebino ir pradžiugino žmonėmis, kurie turėjo drąsos ir ryžto pradėti kažką naujo. Mieste atsirado naujų meno erdvių ir projektų, naujų vadovų ir kolektyvų, kaip reta daug teatrų premjerų... O kur dar tarptautinė burlaivių regata ir „Europiada“, - visko įvyko labai daug ir labai gražaus, tikrai turime ką prisiminti. Didelis ačiū jums visiems už tai“, - sakė žemai kultūrininkams lenkdamasi G.Giedraitytė.

Anot jos, visi kultūros žmonės verti pačių gražiausių žodžių, bet visus apdovanoti tiesiog neįmanoma, o tuos pačius kasmet - neįdomu. Todėl šiemet iš spaudos įvertinimų apdovanojimams buvo atrinkti patys įspūdingiausi metų kultūros įvykiai ir prisiminti jų organizatoriai.

Visi apdovanotieji nusifotografavo prie garbės lentos ir joje paliko savo autografus ateities kartoms. Į renginį susirinkusiems kultūrininkams koncertavo grupė „Junior City Jazz“, visi buvo pakviesti pasivaišinti „Europiados“ dalyvių klaipėdiečiams atvežtomis lauktuvėmis. Anot G.Giedraitytės, jos specialiai laikytos šiai šventei.


Šiame straipsnyje: Kultūros dienapadėkos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių