Vietos gyventojas apie žinomo verslininko žūtį: per daug drąsiai dirbo

Į Balskų tvenkinį Tauragės rajone nukritusio ultralengvojo dviviečio lėktuvo pilotas rastas tik pirmadienio popietę. Narai iš uostamiesčio ir vietiniai piloto kūno ieškojo nuo penktadienio vakaro. Darbus sunkino ne tik srovės, bet ir tvenkinio dugnas. Paaiškėjo, kad tai žymus Tauragės verslininkas – Vytautas Kiminius.

Tauragės rajono Vaidilų kaimo gyventojas pasakojo, kad penktadienio pavakarę matė virš Balskų tvenkinio skrendantį lėktuvą, bet kas nutiko – ne iškart sumojo.

„Čia vaikščiojau ir pliumptelėjimą išgirdau, kaip šūvį. Dar pamaniau, kad fejerverkus iššovė, o paskui tik tarnybas pamačiau“, – šnekėjo Vaidilų kaimo gyventojas Vincas Piežė.

Prie tvenkinio buvę poilsiautojai matė, kaip į vandenį krenta lėktuvas. Žmonės pasakojo, kad laiko negaišo – puolė į katerį ir nuplaukė link nelaimės vietos. Jie ir išgelbėjo bei su kateriu į krantą parplukdė 29-erių moterį.

Orlaivio keleivė nebuvo stipriai sužalota. Ja pasirūpino atvykusios greitosios medikai, o vietiniai, nelaukdami tarnybų, puolė ir prie lėktuvo. Pasakojo, kad jį ištraukė, bet tikėjosi, kad ras ir pilotą, tačiau jo nebuvo. Piloto neaptiko ir ugniagesiai.

Vaikščiojau ir pliumptelėjimą išgirdau, kaip šūvį. Dar pamaniau, kad fejerverkus iššovė.

Žygaičių priešgaisrinės tarnybos ugniagesys Aurelijus Kleinas, paklaustas, ar nuo pirmos dienos buvo ten, atsakė: „Taip, nuo pirmos ieškojome.“

Į klausimą, ar tvenkinys labai didelis, A. Kleinas atsakė: „Didelis ir gilus. Šakos yra po vandeniu, medžiai visi.“

Naktį paieška buvo nutraukta, bet ryte vėl atnaujinta. Piloto buvo ieškoma iki pirmadienio popietės, kol vyro kūnas buvo aptiktas vandenyje, netoli nelaimės vietos.

Būrys narų iš Klaipėdos skenavo dugną, leidosi į tvenkinį. Jis gilus ir didelis, tad nardymo plotą narai žymėjosi plūdurais.

„Jaučiama yra povandeninė srovė, kuri irgi apsunkina skenduolio paiešką. Gali pakeisti buvimo vietą“, – pasakojo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pirmos komandos viršininkas Darius Černauskas.

D. Černauskas, paklaustas, ar neaišku, kur nunešė srovė, atsakė: „Neaišku, nes grįžtame prie tų pačių medžių. Medžiai su šakomis – visa tai ir sunkina mūsų paiešką.“

„Sunkina tai dugnas. Jame daug kelmų, mediena, šakos, ganėtinai sunku. Gylis nemažas – iki dešimties metrų“, – sakė Tauragės savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Aretas Ežerskis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vienas didžiausių tvenkinių šalyje buvo įrengtas prieš keturis dešimtmečius. Po vandeniu ten yra likę ne tik dalis kadaise iškirsto miško.

„Ten ir žmonės, juk namų yra daug užtvindytų panašiai toje vietoje. Toliau, ne ten, kur lėktuvas nukrito, bet ten yra namai stovėję, yra keliukai buvę“, – aiškino V. Piežė.

Tiek piloto kolegos, tiek vietiniai sakė negalintys patikėti, kad nelaimė nutiko itin patyrusiam pilotui ir žinomam Tauragės verslininkui.

„Mano nuomonė tokia – per daug drąsiai dirbo, jeigu pagal vandenį skraidė. Tokių darbų niekas nedirba“, – nurodė pašnekovas.

„Mes gyvenam už kokių 15 kilometrų. Kartais, žinokite, rodos, kad ir kaminą nuvers“, – teigė pašnekovė.

Ultralengvųjų orlaivių pilotų federacijos teigimu, tauragiškis skraido seniai, dalyvaudavo net varžybose. Tad nesuprantama, kaip atsitiko nelaimė.

Nors minimalus aukštis turi būti 150 metrų, esą nežinia, kodėl patyręs pilotas skrido žemai ir kliudė vandenį. Tikimasi, kad tai paaiškės per tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VERSLYNYKAS.......

Čkalovas

Čkalovas portretas
Rusai kalti. Prieš 40 metų įrengė tvenkinį, medžius iškirto, namus užtvindė, tvenkinys didelis kaip Baikalo ežeras. Kaimiečiai turėjo kur nusimaudyti, šašlykų išsikepti, taurelę išlenkti. O vienas "žymus" verslininkas, jaunai bobai pasakė: "kas tie kaimiečiai, mes skrysime į pačią Saulę." Ir ėmė kilti vis aukštyn ir aukštyn, bet neatlaikė vyro širdys jaunos mergynos glamonių ir tėškesi į prūdą visu lėktuvo pilvu. Bet kaip boba liko gyva ? Čia tai bajeris !

tam-- [ ananistas,,,--taigi tau aborto nuograuza

tam-- [ ananistas,,,--taigi tau aborto nuograuza  portretas
ir aiskina ,kad tai tvenkinys --uztvenkta vieta kur anksciau gyveno zmones ,... buvo gatveles ir t.t ... skaitai straipsny ir ne velnio y ta debilna ,,,kepala,,, nedaeina,, kaip sake mano mokytoja ketvirtoj klasej ,,ziuri y knyga ,o matai spyga...,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių