Nelaimingas nutikimas Vilniuje: kaip angis pateko į miestą?

Nelaimingas nutikimas Vilniuje. Trimetei mergaitei miesto teritorijoje įgėlė angis. Vaikas nukentėjo būdamas darželyje. Būklė tokia, jog vaiką prireikė guldyti į reanimaciją.

Viskas įvyko penktadienį, beveik viduryje sostinės, vaikų darželio teritorijoje. Angis trimetei įgėlė tuo metu, kai mergaitė buvo lauke, žaidimų aikštelėje.

„Darželis yra prie miško, tad tikrai tikėtina, kad ten buvo angis. Ir skausmas, ir patinimas – visi simptomai rodo, kad tai yra nuodingos gyvatės įkandimas“, – šnekėjo intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyriaus vedėja Violeta Radžiūnienė.

„Apie 11–12 val“, – teigė Vilniaus lopšelio-darželio direktorė Violeta Kairevičienė.

Darželio direktorė sakė, kad vaikas elgėsi ramiai – nei verkė, nei skundėsi.

„Ne, nei mergaitė, nei vaikai, nei mokytoja nematė gyvatės“, – pabrėžė Vilniaus lopšelio-darželio direktorė.

Kadangi mergaitė miegojo, buvo neaktyvioje būsenoje, tuomet nuodai nevaikšto ir netinsta kojytė, o kai mergaitė atsikėlė, prasidėjo tinimas.

Nekviesto svečio nepamatęs kolektyvas tuomet dar nenujautė, kas įvyko – mergaitė nuvesta miegoti.

„Kadangi mergaitė miegojo, buvo neaktyvioje būsenoje, tuomet nuodai nevaikšto ir netinsta kojytė, o kai mergaitė atsikėlė, prasidėjo tinimas“, – kalbėjo Vilniaus lopšelio-darželio direktorė.

Pastebėtos ir įkandimo žymės – du taškeliai. Atvykus mamai, vaikas tiesiai nuvežtas į ligoninę. Nuo įkandimo jau buvo praėjusios mažiausiai 3 val. Medikai sako, kad įvyko ūmi alerginė reakcija.

„Vaikas dvi paras buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje“, – tvirtino Vaikų skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos ir konsultacijų skyriaus vedėja.

Stebėta būklė, ar tinimas neplis, rimtesnių komplikacijų išvengta. Pagerėjus, tinimui nuslūgus, skausmams praėjus, vaikas namo išleistas sekmadienį.

Pasak gydytojos, vien Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje tai jau šeštasis sugeltas vaikas šiemet – pernai nebuvo nė vieno.

„Ne visi jie buvo tokie sunkūs, kad reikėtų intensyvios terapijos. Kiek tai būtų sunku, priklauso nuo gyvatės įkandimo gylio, nuo nuodų koncentracijos“, – aiškino V. Radžiūnienė.

„Angis nėra tas gyvūnas, kuris puls. Ji yra tas gyvūnas, kuris ginsis, tad labai svarbu neužminti“, – teigė „Vilnius sveikiau“ skyriaus vedėja Dovilė Kimutytė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Sveikatos biuras įstaigoms išplatino rekomendacijas, kaip elgtis ir apsisaugoti. Sako, kad Vilnius žalias miestas, tad niekas negali garantuoti, kad toks įvykis nepasikartos. Darželis savo teritoriją jau apsižiūrėjo kruopščiai.

„Žiūrime teritoriją, kad tvarkinga būtų, ieškojome tų gyvačių, neradome“, – nurodė Vilniaus lopšelio-darželio direktorė.

Ekspertai svarsto, kad angis pati į miestą užklysti negalėjo, gyvis greičiausiai atvežtas privačių namų savininkų su malkomis ar mediena.

„Svarbiausia, reikia atskirti nuo žalčio – žaltys turi geltonas ausis, angis jų neturi“, – aiškino D. Kimutytė.

Gydytojai sako, kad angis pavojinga tiek vaikams, tiek suaugusiems, tad perspėja ir grybautojus, uogautojus dėvėti ilgas kelnes, ilgesnius batus.

O jei įgeltų?

„Nuo skausmo vaistų, nuo alergijos, galūnės neužveržti, iš žaizdos nečiulpti nuodų, nes galime sau pakenkti, jeigu turime žaizdelių“, – kalbėjo V. Radžiūnienė.

Įkandimo vietą galima šaldyti, pakelti galūnę aukščiau ir kreiptis į medikus. Mirties atvejų nuo angies Lietuvoje, laimei, nefiksuota. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu kai pederastų ir pedofilū politiką varo

nu kai pederastų ir pedofilū politiką varo portretas
kaip tie vaikai gali atskirti pimpalą nuo angies

smalsuciui

smalsuciui portretas
na ir esi trenktas

Smalsutis

Smalsutis portretas
Antraste klausia kaip angis pateko i miesta . Pakluskit angies ji tikrai zino !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių