Su kvaišalais įkliuvęs vyras – jau žinomas policijai: Nyderlanduose vairavo apsvaigęs nuo narkotikų

  • Teksto dydis:

Alytaus apskrities kriminalistai, prieš ilgąjį Žolinių savaitgalį, bendradarbiaudami su VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnais, sulaikė kvaišalų kontrabandą gabenusius asmenis.

2024 metų rugpjūčio mėnesį, du Alytaus apskrities gyventojai atsimins ilgam.

Kirsdami Lenkijos ir Lietuvos Respublikos sieną net nenutuokė, kad netrukus jų rankas „papuoš“ antrankiai, o laikinais namais taps tardymo izoliatorius.

Kalvarijos pasienio kontrolės punkte pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „BMW“, kurį vairavo 34-erių metų Prienų r. gyvenantis vyras, kartu su juo vyko 27-erių alytiškis.

Automobilio patikrinimo metu, tarp pirmos pagalbos reikmenų aptikta ir išimta, įtariama, kokaino paketėliai.

Iš apyvartos išimto nelegalaus krovinio vertė, juodojoje rinkoje, gali siekti daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Po sulaikymo, atliekant kratas abiejų sulaikytųjų gyvenamosiose vietose, naudojamose patalpose ir transporto priemonėse rasta ir paimta 10 paketėlių su, įtariama, kanapėmis bei paketas su neaiškios kilmės biria medžiaga.

Lietuvos teisėsaugai įtariamieji anksčiau žinomi nebuvo, tačiau vienas jų, 34-erių metų vyras, prieš keletą metų, Nyderlandų pareigūnams įkliuvo, kai automobilį vairavo apsvaigęs nuo narkotikų.

Sulaikytiems vyrams, įteikti pranešimai apie įtarimus dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Šių nusikalstamų veikų padarymu įtariamiems asmenims gresia laisvės atėmimo bausmė iki 12 metų.

Teismas jiems skyrė suėmimą – 1 mėnesiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių