Prokuratūra: Panevėžio mero R. M. Račkausko byla turi grįžti į Apeliacinį teismą

Dėl prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo išteisinto Panevėžio miesto savivaldybės mero Ryčio Mykolo Račkausko byla turi būti grąžinta Apeliaciniam teismui, sako Generalinė prokuratūra.

Trečiadienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjo prokuratūros kasacinį skundą, sprendimas bus skelbiamas spalio 24 dieną, BNS informavo teismo atstovė Rimantė Kraulišė.

Generalinė prokuratūra prašo panaikinti apeliacinės instancijos nutartį, kuria atmestas Panevėžio prokuratūros skundas ir grąžinti bylą nagrinėti apeliacine tvarka.

Kasacinis skundas Aukščiausiajam Teismui pateiktas „dėl esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, priimant išteisinamąjį nuosprendį“.

Išteisinamąjį nuosprendį pernai balandį priėmė Vilniaus apygardos teismas, o lapkritį Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros apeliacinį skundą, jį atmetė.

Skundu prašoma šią bylą perduoti iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, nes, pasak prokuratūros, Lietuvos apeliaciniame teisme padaryta esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, jie sukliudė išsamiai išnagrinėti bylą ir priimti teisingą sprendimą.

Prokuratūros duomenimis, 2019 metų pavasarį, lankydamasis krepšinio klubo „Lietkabelis“ vadovo biure Vilniuje, R. M. Račkauskas esą paprašė verslininko paslaugos – padengti jo vadovaujamo visuomeninio rinkimų komiteto 3 tūkst. eurų skolą, likusią po savivaldos rinkimų.

Byloje buvo teigiama, kad už tai R. M. Račkauskas pažadėjo, jog kelios Panevėžio miesto savivaldybės valdomos įmonės suteiks vilniečio vadovaujamam krepšinio klubui papildomą finansinę paramą be jau skiriamos iš miesto biudžeto.

Kartu su R. M. Račkausku teistas „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Vilniaus apygardos teismas abu kaltinamuosius išteisino, nes nenustatytas prekybai poveikiu būtinas korupcinis susitarimas bei padarė išvadą, kad byloje nėra duomenų, jog R. M. Račkausko prašymas duoti paramos buvo susijęs su jo ketinimu gauti kyšį.

Generalinė prokuratūra Lietuvos Aukščiausiajam Teismui yra apskundusi ir kitą išteisinamąjį nuosprendį Panevėžio miesto merui R. M. Račkauskui, joje jis buvo išteisintas su savo patarėja Gintare Maskoliūniene.

Minėtus asmenis pirmosios instancijos teismas buvo pripažinęs kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi veikiant bendrininkų grupėje, o apeliacinės instancijos teismas – išteisinęs.

Generalinės prokuratūros prokuroro kasaciniame skunde prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo išteisinamąjį nuosprendį bei palikti galioti pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį.

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas nagrinės spalio pabaigoje.

Meras savo kaltės nepripažino nė vienoje iš bylų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paneveziete

Paneveziete portretas
Kaip pasakytų mano senelis, ieško sliekų pažastyje,o negaudo tikrų aferistai.Teisingai ,,juos lengviau ir prokurorui suskaiciuoti trys tūkstančiai,tai ne trys milijonai

elektrikas aferistas... ryskus perekupas

elektrikas aferistas... ryskus perekupas portretas
mero vietoje as irgi neprisipazinsiu...pakol runkeliai neirodysit kad praturtejau be pateisinamos priezasties as jum abonementu ir elektros kainu nemazinsiu...... a jei norit pinigelio tai iregistruokit koki automobiliu vaistineliu abonementa...arba privalomu mokamu parkingu afera... ir tebunie jum kaip nausedai GEROVE
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių