STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Prienų rajono savivaldybės lėšų panaudojimo skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Prienų rajono savivaldybėje.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Prienų rajono savivaldybės tarybos narių. Įtarimai šiuo metu nėra pareikšti niekam“, – Eltai teigė STT atstovė Julija Gorovniovaitė.

Pasak jos, ikiteisminio tyrimo tikslas, ar naudojant tarybos narių veiklai skirtas išmokas, nebuvo padaryta nusikalstama veika. Šiuo metu tokie ikiteisminiai tyrimai yra atliekami 19 savivaldybių.

Naujausias Andriaus Tapino „Skaidrinam“ tyrimas atskleidė, kad Prienų rajono meras, socialdemokratas Alvydas Vaicekauskas 2019–2023 m. kadencijoje iš savivaldybės biudžeto įsisavino beveik 14 tūkst. eurų, už kurą mokėdamas 7 skirtingomis kortelėmis. Nurodoma, jog panašia praktika užsiėmė ir mero dukra, socialdemokratė Simona Vaicekauskaitė-Šalčė, kuri už savivaldybės lėšas ne tik pylėsi kurą, bet ir galimai naudojosi išmaniosios televizijos paslaugomis.

Įtarimai šiuo metu nėra pareikšti niekam.

ELTA primena, kad pavasarį visuomenininkui A. Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Ukmergės, Pasvalio rajonų bei Kretingos, Utenos ir Birštono savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gerai istratino 14 000€ ant kuro, kiek cia litru isejo?

tam Ui

tam Ui portretas
aha tokiem jo bendram kap tu katrie su valdžiagyvių leidimais dalyvauja bendruose nusikaltimuose ir prisidengus karu Ukrainoje pasima iš mūsų žmonių skirtus vargstantiems karo zonose žmonėms pinigus, tikrai kad nusikaltėlis Ohemanas YRA GERBIAMAS :D)

Kada

Kada portretas
kratys seimūnus?Negalima,nes Tapinas nesulojo,o Šimonytė nepasakė,,fas".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių