Sugėrovą padegusiam vyrui – areštas ir tūkstantinis ligonių kasos ieškinys

  • Teksto dydis:

62 metų Anykščių rajono gyventojas, išgertuvių metu padegęs spiritu apsilaisčiusį bičiulį, pripažintas kaltu sunkiai sutrikdžius sveikatą dėl neatsargumo.

Utenos apylinkės teismas, išnagrinėjęs Utenos apylinkės prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kaltinamajam skyrė 30 parų arešto bausmę. Teismas taip pat tenkino Panevėžio teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį ir priteisė iš kaltinamojo daugiau kaip 22 tūkst. eurų už nukentėjusiojo gydymą.

J. G. savo kaltę pripažino, nuo ugnies nukentėjęs vyras jam pretenzijų neturėjo.

Šių metų liepos 8 dienos vakarą Anykščių rajono sodyboje vyko išgertuvės. Jų metu vienas iš vyrų netyčia apsilaistė drabužius 95 laipsnių stiprumo spiritu, kurį jie gėrė. Šalia jo sėdėjęs J. G. bandė prisidegti cigaretę, tačiau lūžus degtukui žiežirba nukrito ant greta sėdėjusio vyro drabužių ir iškart plykstelėjo liepsna.

Užgesinus liepsnas, J. G. ir dar vienas išgertuvių dalyvis toliau girtavo, o apdegęs vyras kitą rytą klaidžiojo po kaimą, kol vietos gyventojai, pamatę baisų vaizdą, iškvietė greitosios pagalbos medikus.

Nukentėjusysis buvo gydomas Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje. Ekspertai nustatė 2-3 laipsnio nudegimus, apėmusius iki 29 procentų kūno paviršiaus. Šie sužalojimai buvo kvalifikuoti kaip sunkus sveikatos sutrikdymas.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o tyrimui vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių