Švedijoje pavogtą vejos robotą policininkai surado Radviliškio rajono sodyboje

  • Teksto dydis:

Švedijoje pavogtą robotą žolei pjauti Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai surado veikiantį vienoje Radviliškio rajono sodyboje. Jis grąžintas užsienyje gyvenančiam teisėtam savininkui.

Kaip trečiadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, vejos pjovimo roboto vagystė buvo užfiksuota Švedijoje pernai balandžio pabaigoje. Žoliapjovės savininkas labai nustebo, kai, praėjus porai mėnesių po vagystės, jo išmaniojo telefono programėlėje, skirtoje robotui valdyti, pastebėjo, jog prietaisas yra įjungtas ir kažkur darbuojasi.

Vejos robotą pavyko susekti, nes šio gamintojo robotuose yra įmontuoti GPS siųstuvai ir pagal jų signalą galima nustatyti tikslią buvimo vietą, net jei vejapjovė veikia kitoje šalyje.

Šįsyk vejapjovės koordinatės rodė, kad ji yra Lietuvoje ir darbuojasi Radviliškio rajone. Įmonės atstovai šia informacija pasidalijo su Lietuvos policija ir jau po poros dienų robotas buvo surastas ir paimtas iš vieno Radviliškio rajono gyventojo.

Paaiškėjo, kad 27 metų vyras vejos robotą įsigijo, internete radęs skelbimą apie jo pardavimą. Pirkimo-pardavimo sandoris įvyko Radviliškyje. Automobiliu privažiavęs vyras, pirkėjui įteikė robotą be jokių dokumentų.

1500 eurų už jį sumokėjęs pirkėjas pretenzijų dėl roboto įgijimo dokumentų nebuvimo galimai ir neturėjo – juk labai jau patraukli kaina. Tačiau bėdos prasidėjo, kai po kurio laiko pas pirkėją apsilankė Radviliškio rajono policijos pareigūnai ir paėmė be jokių dokumentų įsigytą daiktą.

„Taigi, kaip rodo ši situacija, pirkti vejos robotą iš neoficialių prekybos vietų, o privačių asmenų, kurie net negali pateikti prietaiso įgijimo dokumentų, yra rizikinga – gali likti ne tik be pirkinio, bet ir be pinigų, nes daiktas gali būti vogtas. Tokiais atvejais daiktas grąžinamas teisėtam šeimininkui, paėmus jį iš įsigijusio asmens“, – teigė Šiaulių policija.

Švedijoje pavogtas robotas irgi iškeliavo pas teisėtą savo šeimininką.

Policininkai sako, kad dabar, kai veja pradeda reikalauti priežiūros, vejos robotai įgauna paklausą. Todėl nepatartina susigundyti patrauklia kaina ir vejos priežiūros prietaisus pirkti, vadinamojoje, antrinėje rinkoje. Joje gali būti vogtų ir todėl daug pigesnių prietaisų.

„Įsigydami vejos pjovimo robotą ar kokį kitą daiktą iš antrų rankų, būtina prašykite pardavėjo pateikti visus jo dokumentus, o, kilus net menkiausiam įtarimui, nepirkti iš tokio asmens ar bendrovės“, – sakė policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eilinis

eilinis portretas
tautiečių dvasinis fiasko. Vieni padugnės vagia, kiti perka 10 % pigiau nei kokioje rimtoje parduotuvėje su garantija.

Tai

Tai portretas
roboto keliai gi nezinomi! Kur nusprendzia pats - ten ir vyksta.

ramass

ramass portretas
Gera pamoka , kad negali pasitikėti visokiais luzgiais , kurie įsikėlę foto su krūvomis suštabeliuotų robotų. 99 proc viskas vogta iš užsienio.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių