Teismas: žmonos išmetimu pro langą įtariamas mažeikiškis anksčiau buvo stebimas probacijos

Savo 19-metės sutuoktinės nužudymu įtariamas mažeikiškis anksčiau buvo teistas, jį stebėjo probacijos darbuotojai, vyras nesilaikė probacijos sąlygų.

Kaip skelbė BNS, Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmai patenkino prokuratūros prašymą ir įtariamajam mažeikiškiui sutuoktinės nužudymu sekmadienį skyrė suėmimą maksimaliam laikotarpiui – trims mėnesiams.

Į teismą kreipęsis prokuroras sakė, kad, būdamas laisvėje, vyras ir toliau darys naujas nusikalstamas veikas, gali slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir teismo, nes gresia griežta laisvės atėmimo bausmė.

„Teismas patenkino prokuroro prašymą ir paskyrė suėmimą. Jis atkreipė dėmesį, kad šis vyras yra teistas už savavaldžiavimą, pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo. Jis buvo stebimas probacijos ir nesilaikė nustatytų sąlygų“, – BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas. 

Pasak jo, nuo kovo 16 dienos buvo nustatyti pakartotiniai probacijos sąlygų nesilaikymo atvejai.

Pasak V. Jončo, teismo nutartyje rašoma, kad vyriškiui nustatyta vidutinė pakartotinio nusikalstamumo rizika, probavimo laikotarpiu jis nebuvo rastas nustatyta laiku namuose, nebuvo įkrautas stebėjimo įtaisas.

Anot V. Jončo, per teismo posėdį sekmadienį svarstant prokuroro prašymą dėl suėmimo, vyras savo kaltės dėl sutuoktinės nužudymo nepripažino, jis nesutiko su prokuroro pareiškimu dėl suėmimo, nes, anot įtariamojo, nieko bloga nepadarė, nesupranta, kaip tai atsitiko, buvo išėjęs su dviem mažais vaikais.

„Jis sakė, kad nori rūpintis savo vaikais, išlaikyti juos, nori palaidoti žmoną“, – BNS sakė V. Jončas.

Įtariamojo advokatė prašė neskirti suėmimo, o paskirti intensyvią priežiūrą.

Anot teismo, šiuo metu dar apklausiami liudytojai, vyksta jų apklausos, todėl siekiant užtikrinti sklandų ikiteisminį tyrimą, tikslinga taikyti griežčiausią kardomąją priemonę

Šiaulių apskrities policijos atstovas Artūras Šliavas BNS sakė, kad įtariamasis nuo 2019 metų buvo teistas už neteisėtą disponavimą narkotikais, plėšimą, sukčiavimą.

„Jam buvo skirta arešto bausmė, jam taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo, ne artimoje aplinkoje“, – BNS sakė A. Šliavas.

Kaip skelbta, Mažeikiuose per langą iš dešimto aukšto buto iškritusi ir ligoninėje mirusi jauna moteris galėjo būti nužudyta, įtariamasis jos 21 metų sutuoktinis.

Penktadienį į Mažeikių ligoninę buvo atvežta ir dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyta 19-metė moteris, ji apie 13 val. ligoninėje mirė.

Iš pradžių įtarta, kad ji iškrito per buto langą, tą pačią dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas jos mirties priežasčiai nustatyti. Vėliau tyrimas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti perkvalifikuotas į nužudymą.

Šeimoje augo du mažamečiai vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdui

Algirdui portretas
Taigi rašo kad "stebėjo" tai vadinasi nebestebi. Ką jūs rašot kad tik rašyt

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Buvo stwebimas probacijos iki išmetim pro langą , o patį išmetimą jau nestebėjo , žino kada nusiplauti .

Vizionizmui :

Vizionizmui : portretas
tai,ka jus turejote omenyje,vadinama vuajerizmu.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių