Tūkstančius eurų baudų sumokėjęs šiaulietis vėl įkliuvo su cigarečių kontrabanda

  • Teksto dydis:

Šiaulių pareigūnams įkliuvo cigarečių kontrabandininkai, vienas jų už šį nusikaltimą teistas jau tris kartus ir sumokėjęs tūkstančius eurų baudų, penktadienį pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Sausį Šiaulių pareigūnų atliktų operacijų metu iš neteisėtos apyvartos buvo paimta beveik 25 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė siekia apie 87,5 tūkst. eurų.

Dviem jų savininkams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vienas įtariamųjų, 58 metų šiaulietis, jau dešimtmetį yra stebimas Šiaulių pareigūnų, tris kartus teistas už kontrabandinių cigarečių gabenimą.

Sausio 27-ąją pareigūnai, pastebėję Šiauliuose, Metalistų gatvėje, šio asmens vairuojamą automobilį „Citroen C5“, nutarė jį patikrinti. Bagažinėje kriminalistai aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį – 5,5 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, nepažymėtų Lietuvos banderolėmis. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir šiauliečio bute, dviejuose garažuose bei sodyboje atliktos kratos.

Rasta ne tik per 14 tūkst. pakelių rusiškų ir baltarusiškų cigarečių be Lietuvos banderolių, bet ir šovinių bei, įtariama, naminės degtinės. Apie 275 litrai alkoholio, kurio dalis buvo supilstyta į sulčių pakuotes ir 5 šoviniai buvo rasti sulaikytojo sodyboje.

Ne pirmą kartą pareigūnams įkliuvęs vyras neslėpė, jog dalis cigarečių buvo skirtos parduoti.

2011 metais pareigūnai šį vyrą buvo sulaikę kelyje Panevėžys-Šiauliai. Tuomet atidarius automobilio bagažinės dangtį, ant asfalto pabiro kontrabandinių cigarečių  pakeliai su Baltarusijos banderolėmis. Už 7 622 pakelių krovinio, kurio vertė buvo daugiau kaip 17 tūkstančių eurų, gabenimą teismas šiauliečiui skyrė kone 4 tūkst. eurų baudą ir visas cigaretes konfiskavo.

Nepraėjus metams nuo nuosprendžio, vyras Šiaulių apskrities policijos pareigūnų vėl buvo sulaikytas su kontrabandinėmis cigaretėmis. Automobilio salonas buvo prikimštas ne tik nelegalių rūkalų pakeliais. Tarp jų rastas ir plastikinis penkių litrų talpos indas su skysčiu, kuris skleidė stiprų spirito kvapą, o garaže, kuriuo naudojosi šiaulietis, buvo aptiktas kontrabandinių rūkalų sandėlis.

Pareigūnai čia rado 13 490 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis bei per 40 litrų spirito. Bendra iš vyro paimtų cigarečių rinkos vertė siekė 31 tūkstantį eurų. Tada šiaulietis pasakojo, kad pardavė butą ir nutarė gautus pinigus investuoti į kokį nors verslą. Cigaretės buvo konfiskuotos, o vyrui skirta apie 5,6 tūkst. eurų bauda.

Praėjus mėnesiui po teismo nuosprendžio šiaulietis su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvo trečią kartą. Netoli Šiaulių pareigūnai sustabdė du nuo Pakruojo atvažiuojančius automobilius. Prie vieno jų vairo sėdėjo minėtas šiaulietis. Apžiūrėję automobilius, pareigūnai iš pradžių nieko neleistino nepastebėjo. Tik atvėrę nematomas vieno automobilių ertmes jie rado 3399 cigarečių pakelius su Baltarusijos banderolėmis. Rūkalų pakeliais buvo prigrūstos automobilio durelės, jų prikaišiota po sėdynėmis, rasta net variklyje.

Įtarę, kad abu šiauliečiai yra kontrabandines cigaretes gabenantys bendrininkai, Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai visą naktį dirbo, darydami kratas abiejų vyrų gyvenamosiose vietose bei garažuose. Iš viso tąkart paimta per 24 tūkstančius pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių bendra vertė siekė kone 60 tūkstančių eurų. Teismas tąkart sankcionavo šiauliečio suėmimą ir teismo nuosprendžio jis laukė už grotų. Teismas jam skyrė du metus nelaisvės ir apie 5 600 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių