Už neteisėtą miško kirtimą nubausta įmonė: direktoriui – lygtinis laisvės atėmimas

Už neteisėtą miško kirtimą Skuodo rajone registruota įmonei skirta 25 tūkst. eurų bauda, jos direktoriui – lygtinis laisvės atėmimas pusei metų, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Pasak prokuratūros, baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Tauragės apylinkės teismas įmonės direktoriui M. J. paskyrė pusės metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant metams.

Bylos duomenimis, medienos perpardavimu užsiimančios bendrovės tuometinis direktorius M. J., inicijavo daugiau nei 5 hektarų ploto miško, priklausančio minėtajai bendrovei, Tauragės rajone neteisėtą iškirtimą.

Be leidimo sklype Palolyčio kaime 2018 metais buvo nukirsta daugiau nei 2 tūkst. medžių. Skaičiuojama, kad taip gamtai buvo padaryta didesnė nei 215 tūkst. eurų žala. Baudžiamojon atsakomybėn už tai buvo patrauktas ir juridinis asmuo, ir jam tuomet vadovavęs M. J.

Pasak prokuratūros, be minėtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės M. J. įpareigotas dirbti ir tęsti darbą viso bausmės vykdymo atidėjimo metu. Juridiniam asmeniui teismas skyrė 25 tūkst. eurų baudą. Nuteistieji taip pat privalės atlyginti ir padarytą daugiau nei 215 tūkst. eurų žalą gamtai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių