J. Statkevičius: šalis, kuri neturi skonio, neturi ateities

Juozas yra nuostabus. Tiksliau, jis nuostabiai moka būti nuostabus, bet argi tai blogai? Žymiausias Lietuvos dizaineris neieško žodžio kišenėje (fu, kokia neskoninga klišė, bet čia apibūdinimas, kurį jam nuolat klijuoja), niekada neišsižada išsprūdusių žodžių, o jei jaučia, kad pasakė per daug – neriasi iš kailio, kad vis tiek liktų nugalėtoju.

Juozas Statkevičius išties apdovanotas daugeliu talentų: jis jaučia stilių tarsi savo paties prigimtį, savąja gražbylyste ko gero sugebėtų net tigrą įtikinti atsisakyti mėsos, jis niekada nesensta ir svarbiausia – yra neprilygstamas pašnekovas, kurio galima klausytis valandų valandas. Ir jis žino daugybę įdomiausių istorijų.

Jis verslininkas, jis menininkas, jis nevengia pasisakyti aktualiomis visuomenei temomis, jį lengva supykdyti, bet sunku nuginčyti, jis ryškus ir protingas. Jis dirba kaip pamišęs, jo profesinė disciplina galėtų būti pavyzdys daugeliui ir jis turi teisę pasakyti: „valdžia gali sau leisti netesėti pažadų, o mano klientas ateina ir sako – mano vestuvės yra po mėnesio. Ir aš negaliu jam pasakyti – nespėjau.„ Beje, ši frazė į TV1 „Pasivaikščiojimus“ nepateko. Daug kas nepateko. Pašnekesys buvo toks įdomus ir turiningas, kad Ryčiui Zemkauskui norėjosi sukurti dvi laidas su Juozu. Bet taip negalima, nes „Pasivaikščiojimai su Juozu Statkevičium" turi būti tik vieni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Sitas ponulis musu senos kartos zmonims atrodo kaip kos seniau budavo mazi blekriai kurie eidavo per kaima ir taisydavo senus kibirus ir prakiurusi katila.O dabar atejus kaip sakoma durniu madai jie reiskiasi isminciai ir uzmirsta kaip ju seneliai atrode.Dabar brolau tokia mada barzda ir dar plika sikna nestai ira jau paklausa,jie neva menininkai,kaip sake mano senele jie prietrankos arba kaikam ir varpute gele,bet tikiu kad daugelis nebezino kastas per augalas aciu isminciams..

Antanui

 Antanui portretas
Berasti, tu berasti. Vat tu tikrai taisai kibirus ir unitazus.

nietis

nietis portretas
Šalis be Juozuko - šalis be ateities. Tai mums pasisekė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių