„Keistuoliai“ švenčia kosmose, tvarte ir Knygų mugėje

Keistuolių teatro aktoriai jau kone pusmetį “švenčia kosmose ir tvarte”. Ir kviečia prisijungti kitus.

Lietuvių rašytojo ir eseisto Gendručio Morkūno kūrinių motyvais sukurtas spektaklis vasario 23 dieną bus pristatytas ir Knygų mugės lankytojams.

„Kai pirmą kartą paėmiau į rankas Gendručio Morkūno esė rinkinį „Švęsti kosmose ir tvarte“ negalėjau nuo jo atsiplėšti, - spektaklio kūrimo pradžią prisimena režisierius ir aktorius Vytautas Rašimas. - Ironijos pilni knygos puslapiai mane tiesiog įtraukė, aš supratau, kad Gendručio Morkūno išrašytos tiesos yra tai, ką aš noriu pasakyti garsiai!”

Kaip sako spektaklio aktorius Vytautas Rašimas, pirmą kartą debiutavęs ir režisieriaus amplua, Gendručio Morkūno ištartos nepaprastos paprasto žmogaus mintys apie žmogų Lietuvoje ir Lietuvą pasaulyje, ironiškai atskleidžia paprasto žmogaus vietą visuomenėje ir visuomenės vietą Žemėje.

„Spektaklyje yra vieta, kurioje pasakojama apie tą pačią Knygų mugę. Gaila, kad žmonės šiais laikais knygas prisimena tik tokių renginių metu, o dažniau į rankas paimantis knygą, pavadinamas keistuoliu… Laimei teatras vis dar geba konkuruoti su blizgių šou išlepinta publika, taigi sujungti nuostabų rašytoją, jo kūrybą ir spektaklį į vieną – nuostabi patirtis”, - teigia Vytautas Rašimas.

Knygų mugės erdvėje debiutuosiantis aktorius prisipažįsta, kad išgyvena savotišką jaudulį. “Perteikti intymioje erdvėje išsakomus Gendručio Morkūno žodžius, kai žiūrovą gali paliesti ranka, yra lengviau… Šį kartą man reikės vienam prieš minią stotis… bet tikiuosi, kad lankytojai ne tik pamatys, išgirs, bet ir vėliau paskaitys ir įsiklausys į Gendručio Morkūno mintis”, - prisipažįsta Vytautas Rašimas.

Nauja mono spektaklio “Švęsti kosmose ir tvarte” interpretacija Knygų mugės lankytojų laukia interaktyvioje bibliotekoje (LITEXPO 3 salės galerijoje, II aukšte) vasario 23 (šeštadienį) d. 14 val. - linksmai, tragiškai, graudžiai, tačiau – svarbiausia – linksmai!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių