Klaipėdos koncertų salėje skambės barokinė muzika

Trečiadienį solistai Giedrė Zeicaitė (sopranas) ir Andrejus Kalinovas (tenoras) Klaipėdoje pristatys barokinės muzikos programą.

Koncerte „XVI - XVII amžių prisilietimas“ dainininkams pritars senosios muzikos entuziastų ansamblis „Affectus“ iš Vilniaus.

Dainavimo studijas G.Zeicaitė pradėjo Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijoje, jas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vėliau kelerius metus studijavo Austrijoje - Graco aukštojoje muzikos mokykloje, žinias gilino Zalcburgo „Mozarteume“. Pastarajame dainininkė įgijo meno magistro diplomą ir už pavyzdingą mokymąsi buvo apdovanota Lotte's Lehammann garbės medaliu. „Jaučiuosi prisisiurbusi Vakarų Europos muzikinės kultūros, tradicijų, pasiėmusi jų dainavimo manierą“, - apie studijas užsienyje atsiliepė dainininkė.

G.Zeicaitė koncertavo Vengrijoje, Rusijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Japonijoje, JAV ir kitose šalyse. Ji yra veikli ir Lietuvos muzikinių projektų bei festivalių dalyvė, S.Šimkaus konservatorijos bei Klaipėdos universiteto Menų fakulteto vokalo dėstytoja.

A.Kalinovas muziko kelią pradėjo Rokiškio kolegijoje, vėliau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė prof. Eduardo Kaniavos dainavimo klasę. Šiuo metu atlikėjas yra Graco menų universiteto (Austrija) muzikinio teatro „Theatre in Palace“ operos studijos stipendininkas, ten parengė ne vieną svarbų vaidmenį.

Andrejus dalyvavo senosios muzikos festivaliuose Lietuvoje, Olandijoje, Kroatijoje,  dainavo Vienos kamerinės operos teatre. Sukūrė kelis vaidmenis Klaipėdos muzikinio teatro scenoje, tarp jų - ir C.Monteverdi'o operos „Popėjos karūnavimas“ premjeroje, taip pat atliko W.A.Mozarto, G.F.Händelio, J.S.Bacho, S.Scarlati'o, C.Monteverdi'o oratorinio žanro kūrinių solo partijas.

Senosios muzikos ansamblis „Affectus“, gyvuojantis nuo 2004-ųjų, sutelkė dėmesį į vėlyvojo renesanso ir baroko epochų muzikos studijas bei autentišką tos muzikos interpretaciją. Kolektyvas neapsiriboja vien muzikinių programų atlikimu, ieško sąsajų su kitomis meno sritimis ir dalyvauja įvairiuose menų sintezės projektuose. Ansamblyje „Affectus“ muzikuoja fleitininkas Vytenis Giknius, smuikininkė Rima Švėgždaitė, violončelininkė Roma Jaraminaitė ir klavesinininkė Vaiva Eidukaitytė. Atlikėjai teigia, kad vertindami nuotaiką, aistrą bei emocinį pradą, stengiasi skleisti muziką, kuri gali „suvaldyti širdį, pažadinti ar numalšinti aistras ir nukelti klausytoją tai į vieną, tai į kitą afektą“ (Johann Joachim Quantz, 1752).

Koncerte „XVI-XVII amžių prisilietimas“ skambės kompozitorių Marco Uccellini, C.Monteverdi'o, G.B.Vitali'o, H.Purcellio vokalinė ir instrumentinė muzika.

Senosios muzikos ansamblio „Affectus“ bei solistų A.Kalinovo ir G.Zeicaitės koncerto Klaipėdos koncertų salėje pradžia - 18 val. Bilietai - po 15 litų, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių