„Menininkas“ ir „Hugo“ prieš „Oskarus“ kaupia nominacijas

Dvi juostos - meilės laiškai ankstyviesiems kino industrijos laikams „Menininkas“ (The Artist) ir „Hugo“ - antradienį pelnė daugiausiai Holivudo kritikų apdovanojimų (Hollywood's Critics' Choice Awards) nominacijų, kurios buvo paskirtos svarbią savaitę, kai turi daugmaž paaiškėti galimi pretendentai į „Oskarus“.

Michelio Hazanavicius (Mišelio Hazanavičiaus) „Menininkas“ ir Martino Scorsese (Martino Skorsezės) „Hugo“ pelnė po 11 Holivudo kritikų nominacijų, tarp jų - geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose.

Po aštuonias nominacijas gavo „Tarnaitė“ (The Help) ir veiksmo filmas „Važiuok“ (Drive), o George'o Clooney (Džordžo Klunio) drama „Paveldėtojai“ (The Descendants) ir Steveno Spielbergo (Stiveno Spilbergo) „Karo žirgas“ (War Horse) buvo nominuoti septyniose kategorijose. Visi šie keturi filmai taip pat yra tarp 10-ies pretendentų į geriausios metų juostos vardą.

Geriausių aktorių kategorijose nominuoti G.Clooney, Bradas Pittas iš „Žmogaus, pakeitusio viską“ (Moneyball), Viola Davis (Vajola Deivis) iš „Tarnaitės“, Meryl Streep (Meril Strip), kuri filme „Geležinė ledi“ (The Iron Lady) suvaidino buvusią britų ministrę pirmininkę Margaret Thatcher (Margaret Tečer), ir Michelle Williams (Mišel Viljams), suvaidinusi Marilyn Monroe (Merilin Monro) filme „Mano savaitė su Marilyn“ (My Week with Marilyn).

Šias nominacijas paskelbė „Broadcast Film Critics Association“ (BFCA) - didžiausia kino kritikų organizacija Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje.

Jos buvo paskelbtos įsibėgėjant Holivudo apdovanojimų sezonui. Trečiadienį savo nominacijas turi paskelbti Ekrano aktorių gildija (Screen Actors Guild), o ketvirtadienį bus paskelbtos nominacijos „Auksiniams gaubliams“.

Šios ankstyvos nominacijos padeda aiškiau apibrėžti pretendentus į garbingiausius kino apdovanojimus „Oskarus“. Jų nominacijos turi būti paskelbtos sausio 24 dieną, o patys apdovanojimai bus įteikti vasario 26-ąją.

Tarp kitų kritikų nominantų geriausio filmo kategorijoje yra Woody Alleno (Vudžio Aleno) „Vidurnaktis Paryžiuje“ (Midnight in Paris) ir Terrence'o Malicko (Terenso Maliko) „Gyvenimo medis“ (The Tree of Life).

Christopheris Plummeris (Kristoferis Plameris), kuris jau yra pelnęs kritikų pripažinimą, gavo dar vieną nominaciją už antrojo plano vaidmenį filme apie gėjus „Naujokai“ (Beginners).

Debiutantė Jessica Chastain (Džesika Čestein) taip pat gavo dar vieną nominaciją, šį kartą - už vaidmenį „Tarnaitėje“ apie juodaodes tarnaites ir jų baltąsias darbdaves 7-ojo dešimtmečio pradžioje.

Apdovanojimai „Critics' Choice Awards“ bus išdalyti per ceremoniją Holivude sausio 12 dieną.


Šiame straipsnyje: kinasfilmasArtistasHugo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių