Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę pradėjo padėkos pusryčiais

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka 12-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę pradėjo padėkos pusryčiais žurnalistams.

Kaip sakė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Laima Pačebutienė, žiniasklaida nemažai prisidėjo viešinant bibliotekos veiklą – per metus spaudoje pasirodė maždaug 300 straipsnių, reportažų, interviu apie jos renginius ir žmones. Tai I.Simonaitytės bibliotekai šiemet padėjo pelnyti vieną iš trijų projekto „Bibliotekos pažangai“ apdovanojimų „Partneriškiausia biblioteka 2012“ už aktyviausias partnerystės veiklas su bendruomenėmis, valdžios ir verslo institucijomis, žiniasklaida ir šių veiklų viešinimą. Būtent pastarasis – žiniasklaidos – aspektas buvo akcentuotas Kultūros ministerijoje, skiriant garbingą apdovanojimą – partnerystę simbolizuojančią skulptūrėlę – Klaipėdos apskrities viešajai I.Simonaityės bibliotekai.

Joje susirinkę uostamiesčio žurnalistai išbandė bibliotekos radijo stotį, kurioje buvo paprašyti paskaityti po Maironio posmą. Mat Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė prasidėjo bendru tradiciniu visų Lietuvos bibliotekų renginiu, kurio metu jos kviečia savo bendruomenės narius iš naujo atrasti garsiausių Lietuvos rašytojų kūrinius, klausytis jų ar savitai interpretuoti. 2012-ieji paskelbti Maironio metais. Todėl šiemet kartu ir kitaip bibliotekos kviečia skaityti Maironį. Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje Maironio skaitymai vyko su aktore Virginija Kochanskyte, atsirado per 30 norinčiųjų per bibliotekos radiją paskaityti Lietuvos literatūros klasiko eilėraščių.

Bibliotekos kavinėje „Bistro‘25“ visuomenei pristatyta instaliacija „Žydinti knyga“, sukurta iš nebereikalingų knygų. Iš jų anksčiau bibliotekininkai yra išauginę „Knygų medį“, dabar sumanė jį „pražydinti“, šmaikštavo bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis.

Jis priminė, kad Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka yra regioninė – šefuoja 11 savivaldybių bibliotekų nuo Jurbarko iki Skuodo. „Šiemet įsteigėme du prizus regiono bibliotekoms: „Išminties marės“ atiteks geriausiai bibliotekai, o „Jonvabalis“ – geriausiam bibliotekininkui, Dievo sutvėrimui, kuris savo dvasia šviečia tamsoje. Turime 12 pretendentų, baigiantis Savaitei išrinksime ir laureatus, kurie bus apdovanoti vertingais mūsų rėmėjų prizais“, – kalbėjo J.Šikšnelis.

Per nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę I.Simonaityės bibliotekoje vyks gausybė įvairiausių renginių, akcijų ir atrakcijų, buriančių ir vienijančių bendruomenę. Savaitė vyksta su šūkiu „Biblioteka: spausk PATINKA“.

Mažiausieji I.Simonaitytės bibliotekos lankytojai antradienį sieks didžiausio rekordo – jei bus geras oras, bibliotekos kieme, jei lis, jos hole piešdami ilgiausią Pepę Ilgakojinę. Užsimota nupiešti net 18 metrų ilgio piešinį. „Atviroje erdvėje jaunimui“ vyks komandinis-orientacinis žaidimas „Naktinis nuotykis bibliotekoje”.  Į jį jau užsiregistravo devynios komandos. Toks žaidimas bibliotekoje vyks pirmą kartą, jame atgis knygų herojai ir patikrins, ar jaunuoliai vartė knygas, kuriose jie gyvena, išbandys jų miklumą ir sumanumą. Laimėjusi komanda bus dosniai apdovanota.

Biblioteka yra paskelbusi piešinių ir fotografijos konkursus, per Nacionalinę bibliotekų savaitę išrinks ir apdovanos jų laureatus, kurių irgi laukia simpatiški renginio rėmėjų prizai.

Iki savaitės pabaigos bibliotekoje duris atvers pinhole fotografijos paroda, kiemelyje vyks šokio vakaras su mokymais visiems, norintiems išmokti šokti.

Be to, balandžio 23–27 d. paskelbtos „Skolininkų atlaidumo“ savaite. Visi bibliotekos skaitytojai-skolininkai raginami pasinaudoti šia galimybe ir grąžinti leidinius į biblioteką. Šios savaitės metu jie mokės tik 50 proc. delspinigių. Taip pat vyksta  akcija „Knygai antrą gyvenimą“ – klaipėdiečiai kviečiami atnešti perskaitytus leidinius į I.Simonaitytės bibliotekoje esančią specialią lentyną (I a. hole) ir keistis jais tarpusavyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paskaityti

paskaityti portretas
idomu ir smagu, kaip zmones darbuojasi, Bet paciam verstis per galva ir buti "viskuom viename", kaip ir nesinoretu.

Jurate KutkutebBurns

Jurate KutkutebBurns portretas
Kaip svajone! Musu Amerikos Nacionaline Savaite buvo nuo Balandzio 8to iki 15 to. Gal mes galime sustikti kaip seserys? Mano miestelis irgi ant Juros kranto, Floridoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių