Uostamiestyje – indie roko sutuoktiniai

Vieninteliam pasirodymui Lietuvoje šį šeštadienį užsuks kanadiečių grupė „Handsome Furs“. Klaipėdos muzikos klube „Roxy“ įvyksiančio pasirodymo metu ji pristatys savo naujausią albumą, įkvėptą praėjusiais metais įvykusio turo po Rusiją ir Rytų Europos šalis.

Antrajame nepriklausomos muzikos ciklo „Klaipėda Goes Indie“ koncerte šį kartą liesis politizuojančio ir konceptualaus roko garsai, kuriuose susijungia viskas nuo „art synth pop“ iki „electro post punk“.

Per visą Europą keliaujantys „Handsome Furs“ - tai sutuoktiniai Danas Boeckneris ir Alexei Perry. Jis - populiarios Kanados indie grupės „Wolf Parade“ vokalistas, ji - trumpų apysakų autorė. 

„Handsome Furs“ muzikoje būgnus ir bosinę gitarą atstoja Alexei valdomas sintezatorius ir būgnų mašina, kurie idealiai susilydo su Dano aštriomis gitaromis. Viena vertus, tai gali skambėti kaip grynas instrumentinis „euro trash“, tačiau D.Boecknerio priedainiai - tokie pat „balandiniai“, kaip ir devintojo dešimtmečio B.Springsteeno dainos.

Duetas sulaukia nemažai kompetentingų muzikos žurnalistų kritikos ne tik todėl, jog jie vyras ir žmona ar jog D.Boeckneris - „Wolf Parade“ vokalistas.

Ne ką mažiau aktualu ir tai, jog dueto kūrybą leidžia „Sub Pop Records“. Ši muzikinių įrašų leidykla kadaise tvarkė ir legendinių „Nirvana“ bei „Soundgarden“ reikalus, o šiuo metu dirba su tokiomis žinomomis grupėmis kaip „Fleet Foxes“, CSS, „The Go! Team“, „Wolf Parade“, „The Rapture“ ar „The Postal Service“.

Debiutinis „Handsome Furs“ albumas „Plague Park“ stipriai paveiktas Skandinavijos šalių, o antrajame, „Face Control“, jausti stiprus Rytų Europos geografinis alsavimas, kurio duetas prisisėmė praėjusiais metais įvykusio turo metu.

Buvusio Rytų bloko politika - pagrindinė metafora, apie kurią ir sukasi dauguma albumo kūrinių: „Radio Kaliningrad“, „Nyet Spasiba“, „Passport Kontrol“.

Šį studijinį darbą „Handsome Furs“ jau pristatė viename didžiausių JAV festivalių „South by Southwest“ ir šiuo metu su nauja programa keliauja po Europos šalis.

Kanadiečių duetą Klaipėdoje „apšildys“ sostinės indie roko grupė „Verslo Rizikos Rezervas“, o pauzes tarp pasirodymų ir po koncerto vyksiančią diskoteką geriausiais „new wave“ kūriniais užpildys legendinis uostamiesčio didžėjus Crembo.


Šiame straipsnyje: „Handsome Furs“

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių