Holivude išdalytos „Auksinės avietės“

"Oskarus" parodijuojančių "Auksinių aviečių" teikėjų rūstybę šeštadienį užsitraukė fantastinė kovos menų juosta "Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda" (The Last Airbender) "ir komedija "Seksas ir miestas 2" (Sex and the City 2).

"Valentino dienos" (Valentine's Day) žvaigždės Ashtonas Kutcheris (Aštonas Kačeris) ir Jessica Alba (Džesika Alba) pelnė blogiausio aktoriaus ir blogiausios antrojo plano aktorės "Avietes".

A.Kutcheris prie gėdos stulpo buvo prikaltas ir už darbą kitame filme - "Ponas ir ponia Gangsteriai" (Killers), o J.Alba taip pat buvo "įvertinta" už vaidmenis juostose "Paskutinis tėvų išbandymas. Mažieji Fakeriai" (Little Fockers), "Žudikas manyje" (The Killer Inside Me) ir "Mačetė" (Machete).

Tačiau pati negarbingiausia šių metų "Avietė" atiteko režisieriaus M.Nighto Shyamalano (M.Naito Šjamalano) "Paskutiniam Oro valdovui: Ango legendai" apie tautas, kurios gali valdyti ugnį, orą, vandenį ir žemę. Ši juosta "laimėjo" penkias "Avietes" ir šiuo požiūriu nustelbė visus kitus 2010-ųjų filmus.

Šių "apdovanojimų", kurie teikiami "Oskarų" įteikimo ceremonijos išvakarėse, organizatoriai pažymi, kad "Paskutinis Oro valdovas" yra paremtas populiariu animaciniu televizijos šou ir kad kai kuriems jauniesiems to animacinio serialo žiūrovams nepatiko didžiojo ekrano versija.

"Kai šis filmas buvo pradėtas rodyti, bent kartą kritikai ir gerbėjai sutarė: šis filmas užknisa", - per "Auksinių aviečių" įteikimo renginį sakė jų įkūrėjas Johnas Wilsonas (Džonas Vilsonas).

"Paskutinis Oro valdovas: Ango legenda", kuris buvo pradėtas demonstruoti praėjusią vasarą, pasakoja apie berniuką Angą, kuris pastebi esąs Avataras, galintis valdyti visas keturias stichijas, ir kuris pasinaudoja savo galiomis, kad sustabdytų ugnies tautą nuo vandens, žemės ir oro tautų niokojimo.

Šioje fantastinėje istorijoje pasakojama, kad pasaulyje gali būti vienas žmogus, galintis valdyti keturias gamtos stichijas, ir jis vadinamas Avataru. Kaskart mirus Avatarui pasaulyje gimsta naujagimis, kuris paveldi šią ypatingą galią. Ir juo tapo paskutinis oro valdytojas Angas. Jis turi atkurti pusiausvyrą karo nuniokotame pasaulyje.

Oras, vanduo, žemė, ugnis - tai stichijos, kurias gali valdyti keturios tautos. Šios keturios tautos buvo susaistytos likimo, kai ugnies tauta pradėjo žiaurų karą prieš kitas tautas. Prabėgo amžiai be vilties pakeisti šį nesustabdomą genocidą. Paskutinis likęs oro valdytojas, drąsus ir kovingas Angas, susivienija su Ketara (Nicola Peltz (Nikola Pelc), vandens stichijos valdytoja, ir jos broliu Soku (Jacksonas Rathbone'as (Džeksonas Ratbounas) kovai už pusiausvyros atkūrimą.

Filmas visame pasaulyje savo kūrėjams uždirbo beveik 320 mln. dolerių, bet vertinimus kaupiančioje interneto svetainėje RottenTomatoes.com gavo tik 6 proc. pritarimą.
Sarah Jessica Parker (Sara Džesika Parker), Kim Cattrall (Kim Katral), Cynthia Nixon (Sintija Nikson) ir Kristin Davis (Kristin Deivis) - keturios "Sekso ir miesto 2" žvaigždės - visos drauge gavo blogiausios aktorės "Auksinę avietę".

Šiame filme keturios jų herojės savo vakarietišką gyvenimo būdą nusiveža į Abu Dabį Artimuosiuose Rytuose.

"Šios keturios draugužės tampa blogiausiomis Amerikos geros valios ambasadorėmis nuo pat Mi Lai žudynių (Pietų Vietname, kai JAV kariai žiauriai išžudė iki maždaug 500 neginkluotų žmonių)", - juokavo "Aviečių" ceremonijos vedėjas Chipas Dornellas (Čipas Dornelas).

Ne taip kaip pernai, kai Sandra Bullock (Sandra Balok) atvyko atsiimti savo "Auksinės avietės", paskirtos už vaidmenį juostoje "Viskas apie Styvą" (All About Steve), šį šeštadienį nė viena žvaigždė "Aviečių" ceremonijoje nepasirodė.

Jau 31-ąjį kartą įteiktų "Aviečių" laureatai buvo paskelbti "Oskarų", kurie žymi apdovanojimų sezono kulminaciją, išvakarėse, tad organizatoriai nepraleido progos papokštauti ir apie garbingiausiems kino apdovanojimams nominuotus filmus.

Parodijuodamas geriausio filmo "Oskarui" nominuotą juostą "Karaliaus kalba" (The King's Speech), vienas "Aviečių" ceremonijos vedėjas blogiausius scenarijus vardijo užsidėjęs karūną ir tyčia mikčiodamas.

Britų istorinė drama "Karaliaus kalba" yra pagrindinė pretendentė į "Oskarus", tačiau rimtais jos varžovais laikomi filmas apie "Facebook" įkūrimą "Socialinis tinklalapis" (The Social Network), trileris apie baletą "Juodoji gulbė" (Black Swan) ir klasika tapusio vesterno perdirbinys "Tikras išbandymas" (True Grit).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių