J. Kobzonas palaidotas Maskvos kapinėse šalia savo motinos

  • Teksto dydis:

Garsus, tačiau prieštaringai vertinamas Rusijos dainininkas ir įstatymų leidėjas Josifas Kobzonas sekmadienį buvo palaidotas Maskvos Vostriakovo kapinėse šalia savo motinos.

J. Kobzonas, kuris gimė 1937 metų rugsėjo 11 dieną tuometėje sovietinėje Ukrainoje žydų šeimoje ir pradėjo savo karjerą 1959-aisiais, mirė ketvirtadienį po ilgai trukusios ligos, būdamas 80 metų.

Anksčiau sekmadienį Maskvos Čaikovskio koncertų salėje su artistu, kurio kūryba buvo itin populiari 8-ajame ir 9-ajame dešimtmečiuose, atsisveikino tūkstančiai žmonių.

Laidotuvės vyko laikantis judėjų tradicijų.

Per Rusijos valstybines šventes be J. Kobzono, kartais vadinto „sovietų Franku Sinatra (Frenku Sinatra)“, nebūdavo rengiamas nė vienas didelis koncertas. 9-ame dešimtmetyje jis dainavo SSRS kariams Afganistane, o 2016-aisiais – Rusijos pajėgoms Sirijoje.

Į politiką pasukęs artistas nuo 2003 metų buvo valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ narys. Jis taip pat buvo vienas iš įtakingų Rusijos parlamento veikėjų, kuriems Europos Sąjunga paskelbė sankcijas už paramą Rytų Ukrainos prorusiškiems separatistams.

Be to, J. Kobzonas tvirtai palaikė Maskvos sprendimą aneksuoti Krymą. Dėl jo požiūrio į konfliktą artistas taip pat pateko į Kijevo „juodąjį“ sąrašą.

J. Kobzonas praeityje buvo Sovietų Sąjungos komunistų partijos narys; kaip ir legendinis amerikiečių dainininkas F. Sinatra, jis ilgai negalėjo atsikratyti kalbų apie įtariamus savo ryšius su organizuoto nusikalstamumo pasauliu ir tikino, kad susitikdavo su įtartinais veikėjais tiesiog kaip dainininkas.

Jungtinės Valstijos ne kartą yra atsisakiusios išduoti jam vizą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių