L.Šinkarenko nuo kasdienybės kvietė pabėgti į džiazo salą

"Nesitikėjau, kad į šį koncertą ateis tiek žmonių, o šitiek daug gėlių dar nesu gavęs gyvenime", - po albumo pristatymo prisipažino Leonidas Šinkarenko.

Ketvirtadienio vakarą džiazo virtuozas Lietuvos rusų dramos teatre pristatė naujausią solinį albumą "Island"("Sala"). Tai jau ketvirtasis solinis daugelyje pasaulio scenų žinomo bosinės gitaros virtuozo L. Šinkarenkos albumas.

"Šį vakarą noriu surengti kuklų kamerinį pasirodymą, pakviesti į mano sukurtą salą ir pabėgti nuo kasdienybės. Toje saloje pašėlti ir pamedituoti", - koncerto pradžioje kvietė atlikėjas. Savo pasirodymą L.Šinkarenko pradėjo kūriniu "Island".

Po jo atlikėjas prisipažino, kad dažnai sulaukiantis klausimo, kaip jis kuriantis. "Pats to nežinau, sunku atsakyti. Kartais melodija gimsta po dušu, o kartais inspiruojant kokį nors žodį. Kaip tik ši daina skirta Linui Būdai", - "Cool Baby!" dainą paskyrė džiazo meistras, susirinkusiuosius ramindamas, kad viskas iš tiesų gerai ir kasdienybė neturėtų rūpėti, todėl reikėtų tiesiog atsipalaiduoti.

Naujo albumo pristatyme taip pat skambėjo kompozicija "Medium" bei kūrinys "Lucky people". Koncertui artėjant į pabaigą nuskambėjo "Comeback  to  homeland  my  friend", netiesiogiai kviesdamas sugrįžti į realybę. Koncerto pabaigoje klausytojus nustebino ant scenos pasirodžiusi atlikėja Neda Malūnavičiūtė. Ji L.Šinkarenko padėjo atlikti kūrinį "Le Bolero".

Koncerto metu naujausius atlikėjo kūrinius taip pat atliko džiazo kvintetas "Shinkarenko Jazz 5". Scenoje muzikavo Vytautas Labutis (saksofonai), Valerijus Ramoška (trimitas, fliugelhornas), Dainius Pulauskas (klavišiniai), Linas Būda (mušamieji) ir L. Šinkarenko (bosinė gitara).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba  portretas
menininkui ir profesionalios muzikos kūrėjui. Sėkmės Jums, maestro!

paulius

paulius portretas
labai geras koncertas :) atpalaidavo.

Rimas

Rimas portretas
Tragedija, ne koncertas...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių