Mirė žymi poetė N. Daniulaitienė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pranešta, kad mirė žinoma kultūros veikėja, gidė, poetė Neringa Daniulaitienė (1976–2024). Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jos sūnus Povilas Daniulaitis.

„Netikėtai iš gyvenimo pasitraukė mylima mama, žmona, dukra, marti ir draugė Neringa Daniulaitienė.

Išėjai per anksti... Pasiilgsime ir mums nežmoniškai trūksta tavęs, mama...“, – rašė P. Daniulaitis.

Kaip skelbiama sūnaus feisbuko įraše, atsisveikinimas vyks nuo ketvirtadienio, 16 val. laidojimo namuose „Rekviem“ Jonavos g. 41A Kaune. Į Tabariškių kapines ji bus išlydima liepos 5 d., 16 val.

Savo feisbuko paskyroje rašytoja Vitalija Maksvytė pasidalijo jautriu įrašu. 

„Kai šiandien per pietus vedžiau pokalbį ir pasidalijimo istorija ratą apie moterų psichinę ir emocinę sveikatą, – Neringos artimieji į socialinius tinklus įkėlė žinutę, kad jos jau nebėra.

Prieš kelias savaites Dievogalos miške, kuriame buvo su kuriančių moterų bendruomene, ji džiaugėsi, kad šiemet gali skaityti, ir skaitė, dalijosi ne tik šviesiaisiais, bet ir tamsiaisiais tekstais, sakė, kad pirmąkart ryžtasi juos parodyti, iš pačios tamsiausios tamsos, giliausio skausmo. Kalbėjome, kaip svarbu liudyti būsenas, kaip svarbu dalintis vieniems su kitais, kad tuose pasidalijimuose gali būti siūlas, tiltas, ištiesta ranka kitam. Kad bipolinis sutrikimas yra vis dar per mažai matomas, per mažai atjaučiamas, suprantamas, kad labai labai sunku su juo būti gyvenime, kuris nuolat reikalauja veikti, prisitaikyti, būti adekvačiai, būti objektyviai ir efektyviai.

N. Daniulaitienė, mieliausioji, tyriausioji, labai tave myliu ir esu tau be galo dėkinga už kiekvieną akimirką, kurios mus susiejo. Be galo brangu buvo sutikti kelyje. Be galo brangu buvo klausytis tavęs, girdėti tave, matyti tave. Buvai, esi ir liksi dovana.

Užuojauta artimiesiems, užuojauta visiems Neringos bičiuliams ir jos širdies paliestiems žmonėms.

Galvoju, kad tai nėra atsitiktinumas, kad apie Neringos išėjimą sužinojau išėjusi iš pokalbio apie moterų psichikos sveikatą. Ir kad paskutinis Neringos paskelbtas eilėraštis toks stiprus dabar, kad net skauda, toks teisingas, toks, atrodo, viską pasakantis: smilgų šluotelės, neliūdėk.

Ačiū tau, Neringa, ačiū“, – skelbė rašytoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
Nuostabi moteris išėjo... Kas domisi jos kūryba - žino "Mėlynių uogom dažyti", "Kaip išmokyti liūdėti akmenį"... Nepaprastai įdomiai pravesdavo ekskursijas kaip gidė... Nuostabi, miela, jautri... Liūdna. Užuojauta šeimai!

Na, tikrai,

Na, tikrai, portretas
nereikia išsidirbinėti - žinoma! Dieve mano, gal aplinkiniai ir žinojo, bet šiaip tai niekas už kiemo vartų tokios nepažinojo. Nereikia skiesti. Žinoma, užuojauta artimiesiems, bet kai kuriems reikėtų gaudytis, kas ir kaip.

Vardas

Vardas portretas
Tokia zymi ,kad niekas nezino !
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių