Neringoje – įspūdinga folkloro šventė

Saulei kopiant į aukščiausią tašką dangaus skliaute, nuo penktadienio iki sekmadienio Neringoje oš tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“. Septynioliktąjį kartą rengiama šventė, subūrusi per 400 dalyvių iš Lietuvos bei svečių šalių, skiriama Etnografinių regionų metams.

Pasak organizatorių, šiųmečio festivalio tema – „Šviesos ženklai“. Tad greta folkloro kolektyvų pasirodymų, koncertų, vakaronių, tradicinės tautodailės ir amatų mugės, kulinarinio paveldo pristatymų, festivalį paįvairins šviesos instaliacijos, rytinis saulės pasveikinimas, šviesos ženklų dirbtuvės ir kitos atrakcijos.

Tris dienas ir naktis po atviru dangumi, unikaliame Kuršių nerijos gamtos kampelyje rengiamas festivalis intriguoja ir savo programa. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, jog be dviejų dešimčių tradicinio folkloro ansamblių ir kapelų iš įvairių Lietuvos regionų, Nidoje saulėgrįžą švęsti atvyks modernaus folkloro kolektyvai, svečiai iš Suomijos, Estijos, Baltarusijos ir Airijos.

Tradicinis ir kaskart vis kitoks folkloro festivalis nesiliauja eksperimentuoti. Šįkart vietos jame atras įvairių legendų pasakojimai ir inscenizacijos.

Tris dienas Nidoje šurmuliuos ir tautodailės bei amatų mugė – „Šviesos meistrų cechas“. Šešetadienio popietę Nidos prieplaukoje festivalio lankytojų lauks įvairios pramogos. Norintys susipažinti su Lietuvos etnografinių regionų simbolika, turės galimybę išmėginti kasų pynimą, siuvinėjimus, pasigaminti vėtrungę. Čia pat folkloro kolektyvai kvies vaišintis, taip pristatydami skirtingų regionų kulinarinį paveldą. Vyks šokių mokymai, užsiėmimai šeimoms. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių