Kavos aparatas namuose – kaip išsirinkti?

  • Teksto dydis:

Gyvename tokiais laikais, kai nuolat skubame, turime begales įsipareigojimų ir stengiamės viską suspėti. Tačiau šiame skubančiame pasaulyje labai svarbu nepamesti savęs, padaryti pauzę ir pasimėgauti maloniomis bei atpalaiduojančiomis akimirkomis. O kas gi labiau atpalaiduoja ir leidžia pabūti tiesiog čia ir dabar, jei nei kvapnios bei skanios kavos puodelis?

Geriausia yra tai, jog kavos aparatas namuose padeda tokiomis akimirkomis mėgautis dažnai. Modernūs bei funkcionalūs kavos aparatai gerokai palengvina kavos ruošimo procesą, padeda sutaupyti laiko, o svarbiausia, kad jų dėka gaminama fantastiško skonio kava. Jau seniai svajojate apie kavos aparatą namuose? Iš tokios gausos sunku išsirinkti? Tuomet ši informatyvi kavos aparatų apžvalga jums būtina. 

Kavos aparatų tipai – įvairovė ir pagrindiniai privalumai

Ne paslaptis, jog šiuo metu rinkoje įvairių kavos aparatų itin gausu. Tačiau renkantis kavos aparatą namams verta atkreipti dėmesį į pačius populiariausius ir labiausiai turimus lūkesčius pateisinančius kavos aparatus. Tad plačiau apžvelgsime šių kavos aparatų tipus bei privalumus.

Automatiniai kavos aparatai

Automatinis kavos aparatas – moderniausias bei patogiausias pasirinkimas norint mėgautis skania bei kvapnia kava namuose. Šie kavos aparatai išsiskiria tuo, jog gardi kava paruošiama neįdėjus daug pastangų, vos vieno mygtuko paspaudimu. Ne ką mažiau svarbūs ir kiti automatinių kavos aparatų privalumai, kuriuos verta akcentuoti:

Funkcionalumas. Turint automatinį kavos aparatą namuose galima pasijusti tikru barista. Pasirinkime gali būti automatinis kavos aparatas, ruošiantis įvairias juodas kavas: espresso, espresso lungo, ristretto ar americano. Taip pat yra automatinių kavos aparatų, gaminančių pieniškas kavas – latte, cappuccino ir kt.

Lengvas valdymas. Naudojantis automatiniu kavos aparatu nereikia būti kavos gaminimo profesionalu. Šis kavos aparatas viską padarys už jus, paspaudus kelis mygtukus.

Turint automatinį kavos aparatą namuose galima pasijusti tikru barista.

 

Greitis ir kokybė. Automatinio kavos aparato dėka kokybiška, šviežia, norimo skonio kava paruošiama užtrukus vos kelias minutes. Svarbu akcentuoti, kad į automatinius kavos aparatus yra integruoti kavos malūnai, todėl kiekvienam kavos puodeliui pupelės malamos atskirai.

 • Galimybė kurti kavų receptus. Automatiniai kavos aparatai suteikia galimybę ne tik mėgautis įprastomis kavomis, bet ir susikurti bei išsaugoti savo skoniui labiausiai įtinkančius kavų receptus.

Pusiau automatiniai kavos aparatai

Norintiems ne tik gerti skanią kavą, bet ir įsitraukti į kavos gaminimo procesą, neabejotinai, įtiks pusiau automatiniai espresso kavos aparatai. Reikia žinoti, kad priešingai nei naudojantis automatiniu kavos aparatu, pusiau automatiniai kavos aparatai pareikalaus šiek tiek jūsų pastangų. Prireiks susipažinti su kavos gaminimo taisyklėmis, atrasti tinkamą kavos malimo lygį, tačiau įsigijus šį kavos aparatą netrukus pastebėsite akivaizdžius privalumus:

Kontroliuosite kokybę. Pusiau automatiniai kavos aparatai – vieni geriausių espresso kavos aparatų. Naudojantis tokiu kavos aparatu pagal poreikius visiškai kontroliuosite gaminamos kavos kokybę – espresso stiprumą bei skonį.

Įsitrauksite į gaminimo procesą. Gilinatės į kavos ruošimo subtilybes? Pusiau automatinio kavos aparato dėka turėsite laisvę improvizacijoms ir atskleisite gardžios kavos ruošimo paslaptis.

Džiaugsitės funkcionalumu už priimtiną kainą. Daugelyje pusiau automatinių kavos aparatų integruotos įvairios funkcijos, kurios gerokai palengvina ir pamalonina visą kavos ruošimo procesą. Geriausia yra tai, jog išties funkcionalų pusiau automatinį kavos aparatą galima įsigyti už priimtiną kainą.

Filtriniai kavos aparatai

Dar vienas dažnas ir populiarus pasirinkimas namuose – filtriniai kavos aparatai, gaminantys išskirtinai skanią bei aromatingą juodą kavą. Verta pastebėti, kad filtriniai kavos aparatai itin pamėgti dėl šių privalumų:

Pagamina norimą kavos kiekį. Dauguma filtrinių kavos aparatų turi sugraduotas vandens talpas pagal porcijų skaičių – kiek įpilsite vandens, tiek ir bus pagaminta kavos į kavos ąsotį. Tai itin patogu gaminant kavą tiek sau, tiek keliems šeimos nariams.

Filtriniai kavos aparatai yra kompaktiško dydžio, juos nesunku valyti ir labai paprasta valdyti.

 

Turi naudingų funkcijų. Filtriniai kavos aparatai pasižymi įvairiomis funkcijomis. Galima rinktis tokį kavos aparatą, kuris turi kelias kavos ruošimo programas arba suteikia galimybę užprogramuoti kavos paruošimo laiką.

Lengva prižiūrėti, paprasta naudotis. Filtriniai kavos aparatai yra kompaktiško dydžio, juos nesunku valyti ir labai paprasta valdyti – reikia tik įpilti vandens į vandens talpą, įstatyti popierinį filtrą, įberti maltos kavos ir paspausti mygtuką. Be to, filtriniai kavos aparatai – itin ekonomiškas pasirinkimas.

Pexels.com nuotr.

Kapsuliniai kavos aparatai

Populiariausių kavos aparatų sąraše galima rasti ir kapsulinius kavos aparatus. Pažymėtina, kad kapsuliniai kavos aparatai – itin mėgstami žmonių, vertinančių maksimalų patogumą ir norinčių gardžia kava mėgautis kuo greičiau bei paprasčiau. Tad svarbu susipažinti su šių kavos aparatų privalumais iš arčiau:

Greitas ir paprastas naudojimas. Kapsuliniai kavos aparatai aromatingą kava paruošia greitai ir paprastai – reikia tik į kavos aparatą įdėti kapsulę su pasirinktos rūšies kava ir paspausti kavos ruošimo mygtuką.

Švara. Naudojantis kapsuliniu kavos aparatu išvengsite papildomos netvarkos – aplinkui nebus pabirusių maltos kavos likučių, tad neprireiks skirti laiko tvarkymuisi. Be to, kapsuliniai kavos aparatai nereikalauja ypatingos priežiūros.

Kapsuliniai kavos aparatai – itin mėgstami žmonių, vertinančių maksimalų patogumą ir norinčių gardžia kava mėgautis kuo greičiau bei paprasčiau.

 

Gaminama įvairi kava. Naudojantis kapsuliniu kavos aparatu greitai ir lengvai pagaminsite vis kito skonio kavą. Verta žinoti, kad yra daugiau nei 100 skirtingų kapsulių rūšių, tad galima ragauti, bandyti, eksperimentuoti.

Kavos aparatas pagal gyvenimo būdą?

Nors kavos aparatų pasirinkimas yra labai gausus, tačiau vienos taisyklės, kuris kavos aparatas labiausiai tiks jūsų namuose ir pateisins turimus lūkesčius, nėra. Patartina renkantis kavos aparatą tiesiog atsižvelgti į savo gyvenimo būdą.

• Daug dirbate? Nuolat kažkur skubate? Tuomet į jūsų rutiną puikiai įsilies automatinis arba kapsulinis kavos aparatas, kurių dėka mėgausitės greitai paruošta kava.

• Mėgstate eksperimentuoti su skoniais? Kavos gaminimo procesas atrodo magiškas? Rinkitės pusiau automatinį kavos aparatą ir įsitraukite į kavos gaminimo eigą.

• Neturite laiko galvoti apie kavos ruošimo subtilybes? Brangaus laiko tikrai neprarasite naudodamiesi filtriniu kavos aparatu, kuris nuo A iki Z pasirūpins kavos gaminimo procesu.

Atminkite, kavos aparatas – daugiau nei prietaisas, tai – galimybė sustoti, nurimti, atsipalaiduoti ir pasimėgauti laiku skirtu tik sau ar brangiems žmonėms gurkšnojant gardžią bei kvapnią kavą. Tad išties verta pasimėgauti tokiomis akimirkomis ir pasirūpinti, kad jų būtų kuo daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simas

Simas portretas
Pirkome kavos aparata pries puse metu, kol issirnkoma perskaiteme ir perziurejome belekiek video, kol nenuvykom i Kavos draugo parduotuve Ukmerges g, Vilniuj, ten gavom visus atsakymus ir jau puse metu geriame skaniasia kava pasaulyje!!!

jei

jei portretas
nori turėti galvos skausmą namie ir pinigai piniginę drasko - žinoma galite pirkti kokį nors Jura už 5000 EUR. Vien aptarnavimas jums kiek kainuos - pardavėjai jums pripudrins smegenis, kad privalote naudoti tik firmines valymo, nukalkinimo ir kt priemones. Aš namie turiu pusautomatį, kuris kainavo 35 EUR, Priežiūros priemonė - butelis acto už 0,37 EUR metams. Kava keliariopai skanesnė nei iš bet kokio Jura ar DeLonghi aparato.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose
    Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose

    Veikla sode ar darže yra naudingas įrankis siekiant atitraukti vaikus nuo ekranų ir mokyti atsakomybės, ugdyti vaiko norą valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Nebūtina turėti viso sodo ar daržo – įskiepyti meilę šviežioms gėrybėms g...

    1
  • Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika
    Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika

    Remiantis kasmečio tyrimo apie gyvenimą namuose duomenimis, 28 proc. Lietuvos gyventojų namai nuteikia siekti sėkmės gyvenime. Todėl labai svarbu suprasti, kaip galime pagerinti savo namų aplinką, kad juose jaustumės lyg šventovėje, teikianči...

    1
  • Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?
    Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?

    Tyrimai ir tendencijos rodo – erdvės, kuriose gyvename, mažėja. Nepaisant to, daugeliui reikalinga patogi, estetiška, funkcionali ir talpi virtuvė. Nesvarbu, gyvenate mažame bute ar maisto gaminimu norite mėgautis nedideliame užmiesčio sod...

    2
  • Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą
    Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą

    Šiuolaikiniai statybų ir aplinkos tvarkymo sektoriaus dalyviai vis dažniau atsigręžia į praeitį, ieškodami natūralumo ir organikos. Natūralios statybos atgimimą neabejotinai paskatino ES žaliasis kursas. Pastatų statyba, jų ir juos su...

    2
  • Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys
    Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys

    Namų dekoro įrengimas nėra tik tinkamas daiktų išdėstymas. Tai buities dvasios ir malonios, jaukios erdvės kūrimas, kuris yra ypač aktualus, nes namai – artimiausia aplinka, kurioje leidžiame sau būti visiškai atsipalaidavusiems. ...

  • Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai
    Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai

    Mažo valgomojo įrengimas gali atrodyti nemenkas iššūkis. Tačiau sumaniai išnaudojant erdvę ir pasirinkus tinkamus baldus, galima sukurti ne tik funkcionalią, bet ir vizualiai patrauklią valgomojo zoną. Štai trys patarimai ju...

  • Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?
    Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?

    Dieninių ir naktinių užuolaidų derinimas – procesas, leidžiantis sukurti tiek funkcionalią, tiek estetiškai patrauklią namų aplinką. Tinkamas šių dviejų elementų derinys gali pakeisti kambario charakterį, suteikti jam ši...

  • Valgomojo baldai: mados ir tendencijos
    Valgomojo baldai: mados ir tendencijos

    Valgomojo baldus reikia rinktis itin atsakingai – juk tai šeimos susibūrimo vieta, čia priimame svečius, švenčiame šventes. Anot interjero dizainerės, valgomojo baldai taip pat turi savo madas ir tendencijas, kuriomis vadovaujan...

  • Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai
    Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai

    Žiedūnė Aleknaitė save vadina apvalių formų mėgėja. Kėdainių krašte ant šlaito, tiesiai priešais Nevėžio upę, ji pasistatė kupolo formos namą, kuriame įsirengė kūrybines dirbtuves. Viduryje kupolo stovi apvalus stalas, an...

    12
  • Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams
    Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams

    Jau šį savaitgalį – balandžio 5–7 dienomis – visus svajojančius atsinaujinti ar statančius savo namus, norinčius pagyvinti namų interjerą, susikurti jaukias ir patogias lauko erdves ar ieškančius modernių ir stilingų ...

    6
Daugiau straipsnių