Feisbukas „lūžta“ dėl rinktinės baliuko: kažką pragert yra mūsų tautinio identiteto dalis

  • Teksto dydis:

Žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas laidoje „Laikykitės ten“ ir savo feisbuko profilyje paviešino informaciją, kad Lietuvos krepšinio rinktinė Puerto Rike piktnaudžiavo alkoholiu. Į šį rinktinės baliuką sureagavo žymūs žmonės ir net politikai.

Turinio kūrėjas Antanas Kisliakas į kilusį skandalą sureagavo šmaikščiai:

„Pagaliau krepšinyje atsirado kažkas, apie ką ir aš suprantu. Ačiū rinktinei už tai“, – feisbuke rašė jis.

„O aš galvojau, kodėl krepšinio rinktinės žaidėjų metimo procentas toks prastas... Na, jeigu ištiko pagirios, tai talento greičiausiai nepakaks“, – nusivylimo neslėpė menininkas Remigijus Gataveckas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pasidalijo gulinčio katino nuotrauka ir ją pakomentavo: „Kai po dienos darbų perskaitai A. Tapino postus apie geriančią Lietuvos krepšinio rinktinę“.

Rašytojas, komikas ir socialinių tinklų turinio kūrėjas Benas Lastauskas taip pat nepraleido progos įgelti.

„Nežinau, kaip jums, bet man asmeniškai, jei informacija, kad Lietuvos krepšinio rinktinė pragėrė Olimpines yra tiesa, daug mažiau liūdna, kad nepatekom. Kiekvienas esam kažką pragėrę. Kartais darbą prageriam, neišeinam, kartais mergos palieka, nes per daug judam, šansų daug prageriam, nes labiau norim linksmintis nei dirbt.

O ypač vasarą... Su seniai matytais bičiuliais, su tiek istorijų prisikaupusių. Nesinori tų vakarų paleist, norisi draugelių.

Kažką pragert yra mūsų tautinio identiteto dalis. Absoliučiai kiekvienas lietuvis vyras turi istoriją apie tai, kad galėjo būti sportininkas, menininkas, muzikantas, verslininkas, bet netapo, nes atsirado taurelė, mergos, vakarūškos...

Palaikau visus, kas gėrė. Jūs mano legendos“, – feisbuke ironiškai rašė jis.

Replikų nevengė ir prodiuseris Mantas Bertulis.

„Visiškai palaikau Lietuvos krepšinio rinktinę. Mano blaivi vasara irgi truko tik aštuonias dienas. Nežinau, ta čierkelė pati kelią iki burnos suranda“, – skelbė jis.

Humoro nevengė ir kompozitorius, muzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus.

„Kas nesat pragėrę olimpiados, meskite į mane akmenį...“, – po A. Tapino įrašu rašė jis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žinomas Lietuvos tinklaraštininkas Ričardas Savukynas tvirtino, kad krepšininkų balius jo nenustebino.

„Dėl krepšininkų užbaliavojimo.

Tai nebuvo pirmas toks kartas, nebuvo ir antras, nebuvo ir trečias, ir nebuvo netgi ir dešimtas istorijoje.

Kiek atsimenate visokių tragiškų rungtynių, kur lygioje vietoje Lietuvos rinktinė prakišdavo kam papuola, galėdama laimėti. Tai visur ir visais atvejais išvakarėse būdavo išgertuvės.

Tipiška istorija – nuvažiuoja kur į Italiją ar Ispaniją. Vakare švenčia būsimą pergalę. Kitą dieną išbėga visi pagirioti į aikštelę ir bando žaisti. Prakiša visiškai.

Buvo iš trenerių bandymų tą pristabdyti. Nei vienam treneriui neužteko kiaušinių, nes krepšininkai pradėdavo aiškinti, kaip jie išvis nežais, jei jiems gerti neduos ar už gėrimą iš rungtynių nušalins. O ir ką nušalint, kai visi 100 proc. priliuobia.

Paskui teisinasi visokiomis laiko juostomis ir dar kuo papuola, įskaitant apsinuodijimus maistu ir kitas išsigalvotas mistikas.

Lietuva neturi krepšinio ne dėl to, kad šiaip kažkokios mistinės priežastys būtų. Paprastas girtuokliavimas yra ta priežastis, kuri per kelis dešimtmečius mūsų krepšinį nusmukdė iki to lygio, kur mes net į olimpines nepakliūvam.

Ir šitas dalykas buvo vieša paslaptis visiems, kas bent kiek arčiau krepšinio buvo“, – rašė jis.

LNK.lt primena, kad A. Tapinas pirmadienį laidoje „Laikykitės ten“ ir savo feisbuko puslapyje paviešino, jog Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Puerto Rike piktnaudžiavo alkoholiu, nesilaikė rėžimo.

Vėliau A. Tapinas atskleidė daugiau detalių apie šį rinktinės baliuką.

Į mestus kaltinimus socialiniuose tinkluose pirmadienį sureagavo M. Kuzminskas.

Į kaltinimus sureagavo ir LFK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi dainavot

Taigi dainavot portretas
,nesikankink del medaljo, tai ir nesikankina troškuliu

stepukonis

stepukonis portretas
Geriau vogtų milijonais, užuot žaidę krepšinį

Nepagarba pirmiausia sau

Nepagarba pirmiausia sau portretas
Šaunuoliai,o kam stengtis dėl Lietuvos,kai milijonus kraunasi žaisdami už kitų valstybių klubus. O kas juos išugdė?! A!? Nusišvilpt,kokia čia dar atsakomybė ar pagarba. Gaila ,kad nėra sutarčių ,kad krepšininką išugdžiusi valstybė,galėtų jį atšaukti iš svetimo klubo ir už prasižengimus ir uždirbtus pinigus dalinti su LT krepšinio federacija.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių