Po pareiškimų apie krepšinio rinktinės balius Puerto Rike – reakcijos: panašu į sugedusį telefoną

  • Teksto dydis:

Andrius Tapinas pirmadienį feisbuke pasidalijo, kad jo šaltinių žiniomis, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai Puerto Rike nesilaikė drausmės ir vartojo alkoholį. Į šią kritiką sureagavo ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Jis šią diskusiją pavadino „keista“.

LNK.lt primena, kad vyrų krepšinio rinktinė Puerto Rike patyrė nesėkmę ir liko be kelialapio į Olimpines žaidynes.

Tuo tarpu žinomas visuomenininkas ir žurnalistas A. Tapinas feisbuke pasidalijo žinia, jog rinktinės nariai buvo užbaliavoję. Tai, anot jo, patvirtino du šaltiniai.

„Prasideda olimpinė karštinė. Ir vis dar skauda ir pikta, kad paleidom idealų šansą matyti ten Lietuvos krepšinio vyrų rinktinę. Daug buvo kalbėta apie didelę Lietuvos krepšinio krizę ir duobę, bet duobė, atrodo, buvo dar arčiau. Kai labai patikimas šaltinis papasakojo apie tai, kad kai kurie rinktinės žaidėjai Puerto Rike užbaliavojo tiek, kad keli sportinio režimo besilaikantys žaidėjai buvo pakraupę ir dužo televizoriai, ir ne dvigubame dengime prieš Grigonį buvo problema, buvo sunku patikėti. Bet tai patvirtino ir dar vienas šaltinis iš Puerto Riko. Panašu, kad apie tai žinojo ir Puerto Rike buvę krepšinio žurnalistai, bet kas nori pyktis su Krepšinio federacija ir likti be kelionių ir privilegijų. O šiandien tai faktiškai pripažino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuris pasakė, kad nei patvirtins, nei paneigs, ir kad šitas etapas jų organizacijoje jau užverstas. Nice. Ai, ir dar pridėjo, kad neapsikraus vertindamas komercinio turinio kūrėjo mintis. Turnyre funkcionierių ir trenerių daugiau nei žaidėjų, bet atrodo, jog nepavyko užtikrinti, kad būtų laikomasi elementaraus režimo. O treneris? Ką treneris? Dar iš „Žalgirio“ buvo atėjusios istorijos, kad gi čia Kaziukas, mūsų Kaziukas, kurį žaidėjai labai myli, nes gali daryti, ką nori. Bet, kaip sako M. Balčiūnas, šitas puslapis jau užverstas“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

Į mestus kaltinimus sureagavo ir pats M. Balčiūnas.

„Tai – laisvos šalies, laisvos spaudos laisva saviraiška. Aš daugiau nieko ir nepasakysiu. Kad turėtume teisintis dėl vakarienės, kuri vyko po finalo, kuri trūko dvi valandas, kurios metu žaidėjai su antromis pusėmis, treneriai ir rėmėjai, kuriems padėkojom, kas čia iškiltų tokia kažkokia vieša diskusija... Man labai keista. Tai buvo kasmet, buvo ir šiemet. Ir nebuvo tokių dalykų, kurie yra aprašomi. Tiek komentarų“, – LNK kalbėjo M. Balčiūnas.

Jis patikslino, kad ši vakarienė vyko po turnyro.

„Matote, dabar negaliu paneiginėti kiekvieno komercinio turinio kūrėjo minčių. Aš jų neskaitau, jeigu taip atvirai, aš prie jų neprieinu ir negaliu būti už visus atsakingas. Iš mūsų pusės, tai normali praktika kiekvienoje federacijoje padėkoti komandai, kuri mėnesį savo laiko ir energijos skyrė“, – LNK sakė M. Balčiūnas.

Artimiausia proga rinktinei žaisti olimpinėse žaidynėse bus 2028 metais.

Į paskleistą informaciją sureagavo ir komandos kapitonas Mindaugas Kuzminskas.

„Visa situacija labai panaši į kažkokį sugedusį telefoną. Sulaukiau daug Jūsų žinučių, tad, kad būtų mažiau interpretacijų, galiu aiškiai pasakyti, kad nė prieš vienas rungtynes, jau nekalbant apie svarbiausias, nebuvo pažeidinėjimas režimas ir/ar tai galėjo kaip nors daryti įtaką rungtynių rezultatui“, – socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė sportininkas. 

 

Daugiau sporto naujienų pamatykite laidoje „Su sportu Adomas Grinius“: 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių