Holivudo žvaigždės pasmerkė Niujorko AT sprendimą panaikinti nuosprendį H. Weinsteinui

  • Teksto dydis:

Holivudo žvaigždės, įskaitant Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) kaltintojas, ketvirtadienį pasmerkė Niujorko Aukščiausiojo Teismo (AT) sprendimą panaikinti liūdnai pagarsėjusio Holivudo prodiuserio 2020 metų apkaltinamąjį nuosprendį dėl lytinių nusikaltimų.

Savo sprendime teisėjai nurodė klaidas, padarytas nagrinėjant bylą, įskaitant moterų, kurios nebuvo pateikusios kaltinimų, parodymų priėmimą.

Amerikiečių aktorės Rosanna Arquette (Rosana Arket), Ashley Judd (Ešli Džud) ir Mira Sorvino buvo vienos iš tų, kurios pasisakė apie Niujorko AT ketvirtadienio sprendimą.

2020 metų vasarį JAV teismas nuteisė 72 metų H. Weinsteiną kalėti 23 metus už išžaginimą ir seksualinę prievartą.

Vėliau Los Andželo teismas jį pripažino kaltu ir skyrė dar 16 įkalinimo metų už prieš dešimtmetį įvykdytą moters išžaginimą Beverli Hilso viešbučio kambaryje.

Kai 2017 metais buvo paskelbti skandalingi kaltinimai „Oskaro“ apdovanojimą pelniusiam prodiuseriui, prasidėjo judėjimas „#MeToo“, suteikęs galimybę moterims pasisakyti prieš seksualinį smurtą darbovietėse.

Holivudas sureagavo į vienos svarbiausių judėjimo „#MeToo“ bylų panaikinimą.

R. Arquette, kuri yra „Silence Breakers“ – H. Weinsteiną kaltinančių moterų grupės – narė, žurnalui „The Hollywood Reporter“ sakė, kad ją itin nuvylė Niujorko AT sprendimas.

„Harvey buvo teisingai nuteistas. Gaila, kad teismas panaikino jo nuteisimą. Kaip nukentėjusi moteris, esu be galo nusivylusi“, – pareiškė ji.

A. Judd, viena pirmųjų aktorių, prabilusių apie H. Weinsteino seksualinius nusikaltimus, socialiniame tinkle „Instragram“ teigė, kad šis žingsnis yra labai neteisingas nukentėjusių moterų atžvilgiu.

„Tai nesąžininga nukentėjusiųjų atžvilgiu. Mes gyvename su savo tiesa. Mes žinome, kas nutiko“, – sakė aktorė.

Platformoje „X“ M. Sorvino išreiškė nusivylimą Jungtinių Valstijų teisingumo sistema, teigdama, kad ji padeda nusikaltėliams, o ne aukoms.

„Siaubas! [...] Nuo kada teismai neleidžia pripažinti įrodymų apie ankstesnių blogų veiksmų modelį? Jis – produktyvus grobuonis maniakas, išprievartavęs ir/arba nuskriaudęs daugiau nei 200 moterų! Pasibjaurėjimas dėl teisingumo sistemos iškraipymo, nes ji labiau palaiko grobuonius, o ne aukas“, – teigė M. Sorvino.

54-metė Katherine Kendall (Ketrin Kendal) sakė, kad ketvirtadienio sprendimas rodo, jog kalbėjimas apie seksualinius nusikaltimus yra kaip niekad svarbus.

„Atsibudusi išgirdau šią naujieną. Kaip niekad anksčiau jaučiu, kaip svarbu ir toliau netylėti apie seksualinius grobuonius ir palaikyti aukas, kai jos prabyla“, – „Instagram“ rašė moteris.

JAV teisminę sistemą kritikavo italų modelis Ambra Battilana Gutierrez (Ambra Batilana Gutjeres) ir amerikiečių aktorė bei rašytoja Amber Tamblyn (Amber Tamblin).

„Tai nuolatinis teisingumo sistemos ir teismų nesugebėjimas rimtai atsižvelgti į nukentėjusiuosius ir apsaugoti mūsų interesus“, – platformoje „X“ sakė A. B. Gutierrez.

„Tebūnie tai priminimas, kaip Amerikos teismų sistema yra pasukta prieš moteris ir seksualinį smurtą patyrusias moteris, ir ko reikia, kad šiame pasaulyje „įrodytum“ savo tiesą“, – instagrame parašė A. Tamblyn.

Joms antrino aktorė, rašytoja ir prodiuserė Sarah Ann Masse (Sara En Mesi), kuri teigė, kad teismų praktika netarnauja aukoms.

„Tai aiškus priminimas, jog baudžiamojo teisingumo sistema nėra sukurta taip, kad tarnautų tikram teisingumui, ir jog visiems, kas primygtinai tvirtina, jog „me too baigėsi“ arba „nuėjo per toli“, reikia pažvelgti į tikrąją padėtį“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prativna morda zydovska

Prativna morda zydovska portretas
Žydiaros rulina.

free

free portretas
wanstein
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių