Lygių galimybių kontrolierė nustatė diskriminaciją festivalyje „Mėnuo Juodaragis“

  • Teksto dydis:

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė įspėjo festivalio „Mėnuo Juodaragis“ organizatorius dėl apribojimų įsigyjant šeimos bilietą.

„Šis bilietas skirtas tik vienam šeimos tipui, todėl nustatyta diskriminacija socialinės padėties pagrindu“, – pirmadienį pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Anot jos, festivalio bilietų naudojimo taisyklėse ir renginio nuostatose numatoma, kad šeimos bilietu siekiama paskatinti jaunas šeimas, į festivalį atvykstančias su mažamečiais vaikais. Bilietu gali pasinaudoti viena šeima, kurią sudaro du suaugę asmenys, atkeliavę su vienu ar keliais savo vaikais iki 12 metų.

Pagal taisykles, šio bilieto įsigijimo sąlygos neapima kitų galimų šeimos ryšių ir pavidalų.

Atvykus į festivalį kartu su bilietu privaloma pateikti tėvystę ar globą įrodančius dokumentus.

Festivalį organizuojančios viešosios įstaigos „Baltijos griaustinis“ atstovai Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai raštu teigė, kad šeimos bilietą gali įsigyti ir vienišos mamos bei tėčiai su vaikais, seneliai su vaikaičiais. Tačiau tokių sąlygų oficialiose renginio nuostatose nėra.

B. Sabatauskaitė atkreipė dėmesį, kad tyrimo metu pateikti paaiškinimai apie išplėstinį sąlygų taikymą nėra žinomi plačiajai visuomenei.

Iki festivalio liko nemažai laiko, rengėjai dar turi galimybę pataisyti šias diskriminacines taisykles.

„Raštuose tarnyboms galima parašyti daug ką, tačiau kol tai nėra oficialios, viešai skelbiamos taisyklės, tol ši informacija vartotojams nėra prieinama. Nėra jokių garantijų, kad seneliai, į festivalį atvykę su anūkais, vienas vaikus auginantis tėtis ar globėja (-as) su vaikais galės pasinaudoti šeimos bilietu“, – teigė kontrolierė.

Ji paragino renginio organizatorius užtikrinti, kad viešos bilietų naudojimo taisyklės atitiktų tai, kas skelbiama privačiai.

„Iki festivalio liko nemažai laiko, rengėjai dar turi galimybę pataisyti šias diskriminacines taisykles“, – teigė lygių galimybių kontrolierė.

Pagal Lygių galimybių įstatymą, paslaugų teikėjai privalo užtikrinti, kad informacijoje apie paslaugas nebūtų teikiamos privilegijos dėl lyties, amžiaus, negalios, socialinės, šeiminės padėties ir kitų asmens tapatybės požymių.

23-iasis nepriklausomas savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ vyks rugpjūčio 24–27 dienomis Zarasų rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
grust ta sabakauskaite akmenu skaldyt, ar grioviu kast ir baigsis visos veltediskos durnystes

Mat kaip

Mat kaip portretas
Festivalio organizatoriai skelbimuose bus priversti išspausdint,,Peredastams ir kitiems iškrypėliaims įėjimas nemokamas''.

Pakirkšninė pareiške savo nuomone

Pakirkšninė pareiške savo nuomone portretas
brazausckinio politikieriaus išskyra geriau rupintus savo pačios sugulovės sveikata nes galimai anom jau varžtai totaliai išbyreje nes negauna gero koto ir gyvena tik čiulpdamos fondu pinigus ir skleisdamis erezijas apie socialines lytis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių