- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Neramus laikotarpis šalyje ir pasaulyje pranašauja apie šiek tiek kitokį artėjančių Velykų šventimą. Visgi, neįprasta situacija nekeičia šios šventės reikšmės ir skatina ieškoti originalių sprendimų – garsūs šalies atlikėjai bei maisto pramonės atstovai įsitikinę, jog artėjantis šventinis savaitgalis dar labiau suartins šeimos narius, o šilti ir gardūs prisiminimai išliks ilgam.
„Nors su šeima nesimatėme nuo karantino paskelbimo, bijau būti viruso nešiotoja, todėl greičiausiai ir Velykas švęsime matydamiesi per vaizdo kamerą. Svarbiausia, kad jausiu šeimos meilę, kad ir kaip toli jie bebūtų. Net neabejoju, kad bandysime vieni kitiems saugiais būdais perduoti pačių gamintus patiekalus, taip išsaugant mūsų šeimos Velykų tradicijas“, – apie pakitusius šventimo būdus pasakoja dainininkė, nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkė Rūta Loop.
Atlikėja pažymi, jog šios šventės laukdavo nuo pat mažų dienų, kai jos senelis sumeistraudavo margučių ridenimui skirtą formą ir visa šeima kartu ridendavo margučius, vaišindavosi įvairiais patiekalais.
Rūta Loop. M. Endriuškos nuotr.
„Pastaraisiais metais, kuomet visi gyvena atskirai, kartu susirenkame tik per didesnes šventes. Giminaičiai atvažiuoja iš skirtingų Lietuvos kraštų bei atsiveža savo gamintus patiekalus. Sėdame prie vaišėmis nukrauto stalo, skanaujame, dalijamės svarbiais gyvenimo įvykiais. Nors šiemet gyvo kontakto bus gerokai mažiau, bet tikiu, kad net ir virtualus susitikimas bus nemažiau smagus ir šiltas“, – kalba dainininkė.
Rūta Loop pasakoja, jog tradicinio Velykų stalo neįsivaizduoja be močiutės įdarytų kiaušinių, sesers gamintų duonos salotų bei baltos mišrainės, pagardintos mėgstamu majonezu.
„Būtent balta lietuviška mišrainė pas mus būna valgoma per tokias šventes, kaip Velykos ar Kalėdos. Niekada nemokėjau ir nemėgau gaminti, tačiau džiaugiuosi, kad mane to išmokė karantinas. Pradėjau suktis virtuvėje ir manau, kad šiemet ant šventinio stalo atsiras ir mano pačios ruoštas patiekalas“, – atskleidžia atlikėja.
Pasak vieno didžiausio šalyje pagardų gamintojo „Daumantai LT“ prekės ženklo plėtros vadovo Domo Grinkevičiaus, ant lietuvių velykinio stalo jau daugybę metų puikuojasi tradiciniai valgiai: žuvies, mėsos patiekalai, salotos, mišrainės, įvairūs užkandžiai ir, žinoma, margučiai. Maisto pramonės ekspertas taip pat pastebi, kad net ir karantino metu, prieš Velykas, parduotuvėse tuštėja pagardų lentynos, žmonės jau planuoja šventinį valgiaraštį, kuriame svarbią vietą užima majonezas.
„Daumantų“ prekės ženklo plėtros vadovas Domas Grinkevičius
„Pastebime, jog vienas mėgstamiausių tautos pagardų – majonezas – neužleidžia savo vietos prekių krepšeliuose. Jo pardavimai ypač padidėja prieš Velykas, nes šis pagardas tinka prie daugelio šventinių patiekalų, o ypač margučių“, – pasakoja D. Grinkevičius.
Naujus produktus rinkai nuolat pristatantis gamintojas rekomenduoja išlaikyti tradicijas ir nudžiuginti save bei šeimos narius pamėgtais patiekalais, pagardintais aukščiausios kokybės pagardais. D. Grinkevičiaus teigimu, yra dedamos visos pastangos, kad šventiniu laikotarpiu prekybos centrų lentynose nestigtų laiko patikrintų „Klasikinės“, natūraliomis citrinų sultimis gardintų bei iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių pagamintų „Karališkos“, „Ekologiškos“ bei „Gurmaniškos“ linijų majonezų.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...
-
Naujas muzikinis projektas „Dovanota“ pristato pirmąjį savo kūrinį „Viena daina“1
„Dovanota“ – naujas projektas, įkvėptas sintezatorių skambesių bei šokių muzikos ir disco energijos. Jį įkūrė du Lietuvos naktinio gyvenimo scenos entuziastai: Ramūnas Tamošauskas (UraganiuS) ir Žilvinas Juodis (DJ Bl...