Paskelbė jaunųjų kūrėjų paiešką

Tarptautinė šiuolaikinio meno bienalė "Jaunieji Europos kūrėjai" į Klaipėdą pakitusios sudėties sugrįš tik 2010 metais, bet jau dabar ieškoma, kas joje galėtų atstovauti uostamiesčiui.

Birželio 19 – liepos 12 dienomis uostamiesčio Dailės parodų rūmuose rengiama atrankinė paroda "JEKlai(pė)da’09". Jos metu bus išrinkti dešimt jaunųjų Klaipėdos menininkų, atstovausiančių Lietuvos jaunųjų meno tendencijoms 2010–2012 metų "Jaunųjų Europos kūrėjų" bienalėje.

Klaipėdos dailės parodų rūmai kviečia parodoje dalyvauti jaunus menininkus, kuriančius šiuolaikiškai, konceptualiai ir aktualiai pačiuose įvairiausiuose šiuolaikinio meno žanruose ir pačiomis netikėčiausiomis formomis. Dalyvių registracija – iki birželio 5 d.

"Jaunieji Europos kūrėjai" – tai kelių Europos šalių-partnerių jungtinė šiuolaikinio meno bienalė, administruojama Montružo miesto (Prancūzija). Šalys-partnerės: Portugalija, Ispanija, Austrija, Italija ir Lietuva. Kiekvienai šaliai projekte atstovauja konkretus miestas. Jau trečiajį kartą atstovauti Lietuvai pakviesta Klaipėda.

Visi šiame tarptautiniame projekte dalyvaujantys miestai turi galimybę pristatyti po dešimt jaunųjų menininkų (iki 35 m.), kurių darbai ir sudaro jungtinę bienalės parodą. Ji, prisijungiant vis naujiems partneriams, kaskart auga ir įvairėja ir savo turiniu, ir geografija. Paroda yra keliaujanti, paeiliui pristatoma visuose projekte dalyvaujančiuose miestuose.

Pagrindinis projekto tikslas – pristatyti šiuolaikinio meno tendencijas tapyboje, skulptūroje, instaliacijose, grafikoje, fotografijoje, videomene, šiuolaikinėse medijose. Kartu siekiama suteikti galimybę konkretaus miesto kūrėjams reprezentuoti savo šalį, o pačiai šaliai – susipažinti su kitų valstybių menininkais.

Parodos "JEKlai(pė)da’09" kuratoriai, pasisakydami už meno decentralizaciją, nesiekia lokalizuotis ties konkrečiu miestu ar regionu. "Tačiau skatinimai dalyvauti atrankinėje parodoje pirmiausia adresuoti Vakarų Lietuvos jauniesiems menininkams", – pabrėžė Klaipėdos dailės parodų rūmų kultūrinių renginių koordinatorius Darius Vaičekauskas. Dėl dalyvavimo bei išsamesnės informacijos galima kreiptis į jį tel. 8 615 49 470 ir 314 446 arba rašyti el.p.: kontrakvas@yahoo.com ir info@parodurumai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių