Priklausomiems nuo skanaus maisto – šefės I. Juciūtės receptai

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytais su TV3 laidos "Virtuvės istorijos" žiūrovais sveikinasi tinklaraštininkė ir profesionali šefė Ilona Juciūtė, kuri ne tik dalijasi patiekalų receptais, patarimais, bet ir sugeba prakalbinti bet kurį laidos svečią. Liekna moteris neslepia – stebuklų nėra ir išlaikyti puikias kūno formas nėra lengva.

"Aš esu priklausoma nuo skanaus maisto. Visada save guodžiu: arba valgai, ką nori, arba atrodai, kaip nori. Pati dar tik mokausi valgyti po nedaug. Mūsų skrandis juk ne šiukšliadėžė, kad reikėtų ten dėti bet ką", – sako I.Juciūtė. O gražesnei dienai, šventei ar artėjančiam iškylų sezonui idealiai tiks jos siūlomi receptai.

"Virtuvės istorijos" – šeštadieniais 9 val. per TV3.

Šašlykai su pomidorų salsa

Reikės:

1 kg marinuotos sprandinės šašlykų;

400 g įvairių rūšių pomidorų;

avokado;

citrinos;

mėlynojo svogūno;

druskos ir pipirų;

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pasigaminkite pomidorų salsą: supjaustykite pomidorus, avokadą ir svogūną kubeliais, pašlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei įpilkite aliejaus. Mėgstamame marinate paruoštus šašlykus sumaukite ant iešmelių ir kepkite ant įkaitintų žarijų apie 20 minučių nuolat vartydami. Patiekite su salsa.

Lašišos suktinukai su varškės sūrio kamuoliukais

Reikės:

sūdytos lašišos;

indelio varškės užtepėlės;

džiūvėsėlių;

sultenių;

džiovintų pomidorų užtepo.

Ant džiūvėsėlių užtepkite džiovintų pomidorų užtepo. Varškės sūrio kamuoliuką susukite į lašišos juostelę. Ant džiūvėsėlio dėkite kelis lapelius sultenių salotų ir į lašišą suvyniotą varškės kamuoliuką.

Šokoladinis pyragas su sūrio kremu

Reikės:

250 g sviesto;

300 g juodojo šokolado;

2 kiaušinių;

300 g miltų;

150 g cukraus.

Kremui reikės:

500 g „Philadelphia“ grietinėlės sūrio kremo;

150 g cukraus;

2 kiaušinių

220 g grietinėlės.

Šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti. Kiaušinį išplakti su cukrumi, sumaišyti su šokolado lydiniu ir persijotais miltais. Masę iškloti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepti 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, įmaišyti kiaušinį bei grietinėlę ir supilti ant pagrindo. Kepkite dar 15 minučių. Leiskite atvėsti orkaitėje, vėliau dėkite į šaldytuvą ir vėsinkite dar valandą. Supjaustykite kvadratėliais ir valgykite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
    Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai

    Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais,  pi...

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

Daugiau straipsnių