Scenos chuliganai „Chico Trujillo“ iš Čilės užsuks į Vilnių ir Kauną

  • Teksto dydis:

Šią vasarą į Vilnių ir Kauną atvyksta pasaulinės klasės, viena žymiausių Lotynų Amerikos grupė „Chico Trujillo“ iš Čilės. Jos kūriniai skamba kone kiekviename linksmame susibūrime, didžiausiose arenose ir tūkstantinėse salėse.

„Chico Trujillo“ yra praminti scenos chuliganais, kadangi žaismingai ir dažnai su humoru jungia klasikinę cumbia, bolero, ska, regio, roko Lotynų Amerikos, Balkanų muziką, ir šis ypatingai žavus kokteilis patinka visų kartų klausytojams.

Grupė „Chico Trujillo“ yra tituluojama Čilės cumbia muzikos žanro kūrėja ir inovatore. „Labai džiaugiamės, kad ši grupė sutiko į savo turą įtraukti Lietuvą. Tai viena populiariausių pasaulyje tokio tipo grupių, kurios turai planuojami kelis metus į priekį“, – teigia organizatoriai.

Milžinišką energijos bangą dovanojanti grupė yra itin mylima auditorijos: įtraukiantis cumbia ritmas priverčia šokti įvairiausių šalių klausytojus – net nesuprasdami žodžių, jie puikiai perpranta viską, ką grupė bando daryti su šia muzika, ir tuo mėgaujasi.

2001 m. pasirodęs debiutinis albumas „Chico Trujillo y la Señora Imaginación“ gimtojoje šalyje ir užsienyje sulaukė didžiulės sėkmės – klausytojams be galo patiko iki tol jokios grupės neišmėgintas roko, ska, hiphopo, tradicinės cumbia, Balkanų ir čigonų muzikos skambesys. Net praėjus penkiolikai metų šio albumo dainos yra laikomos pavyzdžiu.

Paradoksalu, kad šiuolaikiškai skambanti ir naująją Lotynų Amerikos popkultūrą sukūrusi „Chico Trujillo“ muzika įkvėpimo sėmėsi iš XX a. 6–7 dešimtmečių ankstyvosios kartos cumbia grupių. Kolektyvas po Lotynų cumbia muzikos vėliava išradingai suderino smulkiausius praeities trupinėlius su pasaulio įtakų praturtinta alternatyviąja kultūra.

Šiuo metu „Chico Trujillo“ yra išleidusi aštuonis albumus, iš kurių du – gyvų koncertų įrašai. Grupės vizitine kortele laikoma daina „Loca“, kurią, anot koncertų rengėjų, žino ar bent jau girdėję yra beveik visi.

Aktyviai muzikuojantys „Chico Trujillo“ yra pasirodę įvairiausiose pasaulio koncertų salėse, festivaliuose ir kituose renginiuose. Tai pasaulinio lygio grupė, kuri klausytojų skaičiumi konkuruoja su pačiu Manu Chao.

Koncertai

Kaune: rugpjūčio 2 d. 19 val. „Combo“ terasa prie upės.

Vilniuje: rugpjūčio 3 d. 19 val. Technikos bibliotekos kieme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių