Šįvakar – didysis „Eurovizijos“ finalas: lauksime M. Linkytės pasirodymo

  • Teksto dydis:

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ Monika Linkytė su daina „Stay“ šeštadienį pasirodys dainų konkurso finale.

Ji savo dainą atliks 22-oji, iš viso dėl nugalėtojo titulo varžosi 26 šalys.

Pusfinalių metu į finalą taip pat pateko Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraelis, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija, Albanija, Kipras, Estija, Belgija, Austrija, Lenkija, Australija, Armėnija bei Slovėnija.

Penkios šalys – Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija ir Jungtinė Karalystė – pusfinaliuose nedalyvavo, nes pagal konkurso taisykles iš karto patenka į finalą. Šiemet atrankoje nedalyvavo ir Ukraina, kuri pernai laimėjo konkursą.

Nors įprastai konkursas vyksta šalyje nugalėtojoje, šiemet dėl Rusijos invazijos į Ukrainą jis rengiamas Jungtinėje Karalystėje, Liverpulyje.

„Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 metų. Lietuva šiame konkurse debiutavo 1994 metais.

Geriausias visų laikų Lietuvos pasiekimas „Eurovizijoje“ buvo šeštoji vieta – ją 2006-aisiais Graikijoje užėmė žymių Lietuvos dainininkų penketukas „LT United“ su daina „We Are The Winners“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
manau kad geriau būtų sudainavus Vilkaviškio kultūros namuose kur vyko meniniu agitbrigadų pasirodymas, tai ten gal ir būtų užėmusi kokia trečią vietą, ir nesuprantu kam dar tie nigeriai buvo reikalingi, ar ir tos negrės lietuvės ?

O

O portretas
Ka reiskia ciuto tuto? Gal lieknos lietuvaites butu pritarusios gospelo ir tu merginu kilmes stiliumi geriau? Dabar kuo tamsiu pritarenciuju vokalas yra iskirtinis?

Rozytei

Rozytei portretas
Tai tu apsišikusi ir nematai kaip pasikeitęs pasaulis visur pilna juodaodžių ir reikia tik džiaugtis kad kitataučiai susipažįsta su mūsų folkloru ir žino kas tai yra čiūto tūto skirtingai nei tu ale lietuvė....
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių