A. Valinskas apie D. Čižauską: jis buvo pavyzdys abejojantiems, ar reikia mylėti gyvenimą

  • Teksto dydis:

Dainininką Donatą Čižauską su Arūnu Valinsku siejo ilgametė draugystė, darbas, kartu švęstos šeimų šventės ir bendros atostogos. Pirmomis 2023 metų dienomis Lietuvą apskriejus žiniai apie Donato savižudybę, Valinskų šeimą sukaustė šokas ir klausimai – ką daryti, kai šitaip pasielgia žmogus, kurio tamsiomis mintimis net neįtartum, praneša LNK.

A. Valinskas nuo Lietuvos pramogų pasaulio neatsiejamas daugiau nei trisdešimt metų. Prodiuseris, laidų vedėjas, su tūkstančiais žmonių per ilgametę karjerą dirbęs vyras su kolegomis yra atsisveikinęs ne kartą – šou verslas negailestingas. Apie savo patirtis ir draugystę su D. Čižausku jis papasakojo LNK laidai „Bus visko“.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Prisiminęs lemtingą dieną, kai sužinojo apie bičiulio mirtį, Arūnas sako jaučiąs apmaudą. Jis neteko draugo, scena – talentingo, charizmatiško muzikanto, o šeima – vyro ir tėvo.

„Man paskambino Žilvinas Žvagulis ir paklausė, ar pamenu Donatą. Iškart supratau, kad kažkas labai negerai“, – pasakojo A. Valinskas. Bendražygis jam pranešė, kad Donatas išėjo.

„Iš pradžių buvo nemažai versijų kas ir kaip, bet mes iškart žinojome, kas nutiko“, – atviravo žinomas vyras.

A. Valinskui iki dabar sunku suvokti, kas atsitiko.

„Jis visada buvo kompanijos siela. Tai vienas iš pavyzdžių, kuriuos mažiausiai galėtum įtarti, kad jie gali pakelti prieš save ranką. Donatas buvo pavyzdys abejojantiems, kaip ir ar reikia mylėti gyvenimą“, – kalbėjo prodiuseris.

Su Donatu jiedu buvo pažįstami apie dešimtmetį. Kai jaunas atlikėjas dalyvavo projekte „Lietuvos balsas“, Inga ir Arūnas Valinskai buvo atlikėjo mokytojai. Per galybę koncertų, renginių ir valandų užkulisiuose, užsimezgė nuoširdi draugystė.

Valinskai netgi buvo piršliais D. Čižausko ir jo išrinktosios Ievos vestuvėse. Šeimos kartu atostogavo, keliavo ir mėgavosi gyvenimu. Niekas nenutuokė, kad artėja didelė nelaimė.

„Gal esu seno kirpimo žmogus, tačiau manau, kad piršliai pora turi rūpintis ne tik per vestuves, bet ir po jų“, – LNK eteryje kalbėjo A. Valinskas.

Po nelaimės jis buvo vienas iš D. Čižausko atminimui skirto koncerto organizatorių. Ten uždirbtos lėšos buvo skirtos Donato našlei ir mažametei dukrelei Atėnei, likusiai be tėčio.

„Donato talentas padėjo užtikrinti jo dukros ateitį“, – tvirtino pašnekovas, kalbėdamas apie būrį draugų, koncerte susirinkusių dainuoti geriausias mirusio atlikėjo dainas.

Anot ilgus metus pramogų versle dirbančio ir visus jo kampus išmanančio A. Valinsko, daug ką žinomumas pakeičia – vieni suserga žvaigždžių liga, kiti supranta, kad toks chaosas tiesiog ne jų būdui. Tretiems blizgesį ilgainiui užgožia rutina.

„Iš euforijos, kai tau į sceną mėto minkštus žaislus, tu tampi juodu artoju. Tau reikia uždirbinėti pinigus, nes turi šeimą, namą, vaiką. Tai baisi rutina. Mažiau pasiruošusį žmogų ji tiesiog nužudo“, – pasakojo pašnekovas.

Visgi Donatas nebuvo toks, jis nepasidavė rutinai – bent taip nemano gerai jį pažinojęs A. Valinskas.

„Donatas buvo labai patyręs. Aš nežinau, kuris iš mūsų yra atgrojęs daugiau renginių“, – sakė jis.

Pirmosiomis metų dienomis nutikusi nelaimė vis dar neabejotinai slegia. Savo noru išėjo draugas, tėtis, vyras, mylimas atlikėjas. Kartu patirtas juokas, nuotykiai ir dešimt metų draugystės baigėsi staigiai ir netikėtai.

„Deja, visos mūsų istorijos liko tik prisiminimais“, – atviravo A. Valinskas.


Šiame straipsnyje: Arūnas ValinskasDonatas Čižauskaspagalbos telsavižudybėLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
tai kad jis buvo paprastas vestuviu dainorelis, reikejo ji ten ir palikt - butu dabar dar gyvas.

Berta

Berta   portretas
jis buvo silpnavalis bailys palikdamas šeimą su problemomis.

Be jokios abejonės

Be jokios abejonės portretas
Valinskui akivaizdu Baumila yra artimas bendramintis, o jungia matomai juos pinigai bei kitos vertybės ir žinoma toleransija KGB strategijai, nes aiškiai išsakyta baumilos neapykanta lietuvos didvyriui Romui Kalantai.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių