Antradienį Seime prezidentas skaitys metinį pranešimą

Antradienį prezidentas Gitanas Nausėda Seime skaitys savo metinį pranešimą.

Apie tai Eltai patvirtino šalies vadovo patarėjas Ridas Jasiulionis.

„Prezidento metinis pranešimas Seime planuojamas birželio 25 d.“, – komentare raštu nurodė R. Jasiulionis.

Tai bus penktasis parlamentui ir visuomenei skirtas valstybės vadovo pranešimas. Šįsyk G. Nausėda kreipsis į politikus jau užsitikrinęs antrąją kadenciją šalies vadovo poste.

Prezidentas metinę kalbą skaitys tęsiantis plataus masto Rusijos invazijai Ukrainoje, neramumams Artimuosiuose Rytuose, o vidaus politikoje – laukiant socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo, mokslo ir sporto ministrų kandidatūrų.

Pernai šalies vadovas pranešime ragino esmingai didinti biudžeto asignavimus gynybai, akcentavo Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje svarbą, nurodydamas, jog Lietuvai svarbu atlikti visus reikiamus namų darbus. G. Nausėda, kreipdamasis į parlamentarus, taip pat kritikavo vadinamojo „čekiukų“ skandalo kontekste atsidūrusius valdančiuosius, bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

ELTA primena, kad, vadovaujantis Konstitucija, prezidentas Seime skaito metinius pranešimus, kuriuose aptaria šalies padėtį, svarbiausius Lietuvos vidaus ir užsienio politikos įvykius. Tokius pranešimus šalies vadovai tradiciškai skaito parlamento pavasario sesijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VILNIUS

VILNIUS portretas
LIETUVA,Vilnius, Kaunas ir Klaipėda susiduria su didžiausia invazija nuo nepriklausomybės laikų. Bolt ir wolt alkaida ir hamas užsidengia veidus mopedais ir dviračiais ir džihad taksi sugriovė didžiųjų miestų eismą. Nausėdos gerovės Valstybė tapo teroristų ištva. Mopedais šaligatviu jie slalumu važiuoja aplink mūsų vaikus su šviesa atsipindinčiom liemenėm, kai kurie rajonai primena iraną. Prekabiauna prie mūsų dukrų ir moterų. Jų ištva yra maisto išvežiojimas, džihad taksi, restoranai tokie kaip indiški ir kiti, kirpyklos. Skatiname kiekvieną Lietuvos pilietį boikotuoti paslaugas islamistų. Ar tai būtų kirpykla ar maisto išvežimas. Tik budami kartu, mes vieningi. Boikotokit visų islamistų anketas vertindami 1 balu. Vaikų ir mūsų piliečių saugumas priklauso nuo kiekvieno iš mūsų.

kaunietis

kaunietis portretas
Nauseduk,nepamirsk pamineti draugelio trinkuno su trinkunaite,kokie geri verslo rysiai tarp jusu valstybe stiprina,apsimeteli teisuoli.

Full zero

Full zero portretas
Kliedėsiai?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių