A. Butkevičius įnirtingai gina J. Oleką: gėda klausytis prokuroro

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius sukritikavo generalinio prokuroro pavaduotoją Žydrūną Radišauską, teigusį, kad prokuratūra iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM) nėra gavusi dokumentų dėl įtartinai didelių virtuvės įrankių kainų.

Kartu jis apkaltino prezidentę Dalią Grybauskaitę, esą ji artėjančių Seimo rinkimų kovoje veikia dešiniųjų stovykloje.

„Galiu pasakyti, kad gėda man buvo klausytis iš prokuroro tokių žodžių. Ir pasakysiu dėl ko – arba prokuroras bando gelbėti kažkurio prokuroro mundurą, arba tiesiog prokuroras, kuris komentavo, nežino galiojančių įstatymų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjeras.

„Jeigu krašto apsaugos ministras pagavo vagį, atidavė Karo policijai, kuri kartu su prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą, ar dabar reikia krašto apsaugos ministrą nuteisti?“, – klausė premjeras.

Ž.Radišauskas trečiadienį Seime žurnalistams sakė, kad prokuratūra iš KAM nėra gavusi jokių dokumentų dėl įtartinai didelių virtuvės įrankių kainų, įsigytų per viešąjį pirkimą.

„Prokuratūra iš Krašto apsaugos ministerijos jokių dokumentų nėra gavusi. Visa eiga prasidėjo nuo to, kai generalinis inspektorius atliko tarnybinį patikrinimą. Tai įvyko 2015 metų vasario 26 dieną. Tą išvadą kitą dieną nusiuntė Karo policijai. Ne prokuratūrai, kaip bandoma klaidinti. Karo policijai buvo pateikta visa medžiaga“, – sakė prokuroras.

Anot A.Butkevičiaus, skandalas dėl virtuvės įrankių pirkimo sukeltas, nes artėja rinkimai, o prezidentė, pasak premjero, įsitraukia į dešiniųjų stovyklą.

„Kalbant apie santykius su prezidente, aš tikrai apgailestauju ir galiu pasakyti, kad šalies vadovė įsitraukė į rinkiminę kovą ir, deja, tai daro dešiniųjų stovykloje“, – kalbėjo A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne Balvonams

Ne Balvonams portretas
Socdemai jau zlugusi partija kas jais dar gali pasitiketi, man ju net gaila kai jie bando teisintis del visu tu nesamoniu kuriu prisidirbo per tuos kelerius metus...

KKiK

KKiK portretas
Olekas pagavo ? Nu nu...

geras

geras portretas
daugeliui jo paties kalbu geda klausyt nes jis neturi jokios nuomones bet ka padarysi reikia palaukti pora menesiu ir tai baigsis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių