Darbą pradėjo Slovėnijos ir Dramblio Kaulo Kranto ambasadoriai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį priėmė Slovėnijos ir Dramblio Kaulo Kranto ambasadorių skiriamuosius raštus.

Su Danijoje reziduojančiu Slovėnijos diplomatiniu atstovu Tone Kajzeriu D.Grybauskaitė aptarė sėkmingus dvišalius santykius, pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai ir teigiamas dvišalio ekonominio bendradarbiavimo tendencijas.

"Lietuva dėkinga Slovėnijai už pagalbą pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai. Slovėnijos pirmininkavimas 2008 metais buvo geras pavyzdys mūsų šaliai. Šią savaitę vyksiančiame Vilniaus viršūnių susitikime tikimasi aukščiausio lygio dalyvavimo, todėl labai laukiame Slovėnijos atstovavimo", - teigė prezidentė.

Lietuvą ir Slovėniją sieja glaudūs istoriniai ryšiai. Šalys buvo vienos iš pirmųjų, pripažinusios viena kitos nepriklausomybę.

Per susitikimą su Dramblio Kaulo Kranto ambasadoriumi Bernardu Tanoh-Boutchoe D.Grybauskaitė sakė, kad siekiant plėtoti dvišalius santykius, būtina skatinti abiejų valstybių bendradarbiavimą ekonomikos ir verslo srityse. Abiejų šalių santykių plėtrai būtų naudingos prekybinės misijos.

Taip pat su diplomatu kalbėta apie dvišalio bendradarbiavimo galimybes švietimo ir studentų mainų sektoriuose. Lietuvoje studijuoja keli šimtai studentų iš Afrikos valstybių, daugiausia iš Nigerijos ir Ganos. Siūlydama programas užsienio kalbomis, Lietuva kviečia studentus iš Dramblio Kaulo Kranto.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva yra dėkinga Dramblio Kaulo Krantui už paramą Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių