Diplomatą G. Puodžiūną siūloma skirti ambasadoriumi Vokietijoje

Lietuvos ambasadoriumi Vokietijoje siūloma skirti Užsienio reikalų ministerijos (URM) Transatlantinio bendradarbiavimo ir saugumo politikos departamento direktorių Giedrių Puodžiūną.

Ketvirtadienį registruotame Vyriausybės nutarimo projekte numatoma, kad diplomatas pradėtų eiti pareigas nuo šių metų rugpjūčio 12 d. G. Puodžiūnas atstovybėje pakeistų Ramūną Misiulį. Ministrų kabinetas balandį pritarė jo atšaukimui iš šių pareigų nuo rugpjūčio 5 d.

G. Puodžiūnas yra ėjęs ambasadoriaus pareigas Austrijoje, Sakartvele.

Kilus ginčams tarp URM ir Prezidentūros dėl Lietuvos diplomatinio atstovo kaimyninėje Lenkijoje, spaudoje buvo įvardijama, jog ambasadoriaus Varšuvoje postą turėtų užimti būtent G. Puodžiūnas. Kaip yra skelbęs naujienų portalas lrytas.lt, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis buvo pradėjęs derinti diplomato kandidatūrą dar anksčiau nei prieš metus, tačiau esą kandidatūra netiko prezidentui.

Lietuvos Respublikos diplomatinį atstovą užsienio valstybėje, gavus tos šalies sutikimą priimti ir iš anksto apsvarsčius kandidatūrą Seimo Užsienio reikalų komitete, Vyriausybės teikimu skiria prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių