G. Nausėda: deklaruodami raudonąsias linijas, mes atsiveriame Rusijai

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina sąjungininkes atvirtai nedeklaruoti raudonųjų linijų su Rusija. Šalies vadovas įspėja, kad tai daro Vakarus labiau nuspėjamais.

„Raudonosios linijos iš tikrųjų yra problema ta prasme, kad patys kalbėdami apie tai, kad reikia sukurti strateginę dilemą Rusijai, mes pradedame atvirai deklaruoti savo vadinamąsias raudonąsias linijas ir tokiu būdu visiškai atsiveriame Rusijai ir tampame visiškai nuspėjami“, – antradienį Rygoje žurnalistams teigė prezidentas.

„Manau, kad kuo mažiau raudonųjų linijų mes turėsime, tuo mažiau laiko mes prarasime“, – tikino šalies vadovas.

Manau, kad kuo mažiau raudonųjų linijų mes turėsime, tuo mažiau laiko mes prarasime.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda antradienį lankėsi Rygoje, kur dalyvavo Bukarešto devyneto viršūnių susitikime. Jame dėmesys buvo skiriamas artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, NATO rytinio flango stiprinimo, taip pat paramos Ukrainai klausimams.

Bukarešto devynetas vienija NATO rytinio flango šalis. Šis formatas buvo įkurtas 2015 metais, reaguojant į 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei mes

Jei mes portretas
Rusijai rupetume,mus seniai butu "uzvere" su visomis "linijomis". Netgi dabar,kai perrinktas karo kranklys,Rusija nepildo jo pageidavimu ir musu neliecia.

Kęstas

Kęstas portretas
Visiems, kas kritikuojate Gražulį, nemokamas patarimas. Neškite jūsų muilą į rinkimus, kai sekantį kartą bus renkamas Gražulis ir nugalėkite jį rinkimuose. Toliau pademonstruokite jūsų politinius sugebėjimus, kalbėkite angliškai ar suomiškai, eikite pėsti vandens paviršiumi. O mes tik plosime ir džiaugsimės, gerai pasirinkę. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

tam žemiau

tam žemiau portretas
Tai kad čia jau jankius atgrasyti nuo mūsų reikia ir mūsų vasalus, tokius kaip nulis, broileris....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių