G. Nausėda: L. Kasčiūnas turi idėjų

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kandidatas į krašto apsaugos ministrus Laurynas Kasčiūnas turi politinės patirties bei idėjų gynybos srityje, bet jas reikia vertinti per likusios kadencijos prizmę.

„Normaliai vertinu šią kandidatūrą, tai yra energingas žmogus, politikoje pakankamai seniai žinomas žmogus, turintis nemažai idėjų. Be abejo, reikės į tas idėjas arba jo planus žvelgti į likusios ribotos kadencijos prizmę“, – žurnalistams Visagine sakė G. Nausėda.

„Žmogaus, kuris ateina dirbti ketveriems metams, uždavinių laukas atrodo visiškai kitaip, nei žmogaus, kuriam liko dirbti keli mėnesiai“, – pridūrė šalies vadovas.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį prezidentui oficialiai pateikė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko L. Kasčiūno kandidatūrą į krašto apsaugos ministrus, G. Nausėda su juo ketina susitikti trečiadienį. Anot prezidento, pokalbio su kandidatu į ministrus metu jis ketina sužinoti, ką L. Kasčiūnas ketina padaryti per likusius kadencijos mėnesius.

Dabartinis Krašto apsaugos ministerijos vadovas Arvydas Anušauskas, paprašius premjerei, praėjusią savaitę pranešė paliekantis pareigas.

I. Šimonytė teigė ministrui pasiūliusi trauktis dėl pernelyg mažo aktyvumo svarbiausiais pastarojo meto krašto apsaugos sistemos klausimais, tokiais kaip šaukimo į kariuomenę reforma, papildomų gynybos finansavimo šaltinių paieška, aktyviojo karių rezervo plėtimas.

L. Kasčiūnas sakė, kad jo pagrindinis uždavinys pareigose būtų diegti visuotinės gynybos principą.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Prezidentas sako teisingai, Kasčiūnas turi ne tik idėjų, bet ir stuburą, ir smegenis, ir kiauš.s. Per tiek laiko pasimato visos politiko savybės...atrodo geras būtų KAM ministras. O Armonaitė galėtų mažiau kaišioti pagalius į ratus šiuo pavojingu laiku.

Pilietis

Pilietis portretas
Visi žmones su pavažiavusiu stogu turi ideju, tik,deja, jos neigyvendinamos

sakalas

sakalas portretas
kasciunas "erelis" reksnys...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių