G. Nausėda pabrėžia oro gynybos Lietuvoje būtinybę: tai yra šiandienos uždavinys

Prezidentas Gitanas Nausėda akcentuoja oro gynybos sistemų įdiegimo Lietuvoje būtinybę. Prezidentas viliasi, kad Madride birželį vyksiančiame NATO viršūnių susitikime to link bus žengtas žingsnis.

„Mes atkreipėme dėmesį, kad vis dėlto pasikeitusi ir politinė, ir geopolitinė situacija, ir ypač Baltarusijos veiksnys, kuris, kaip matote, Ukrainos karo atveju tampa ganėtinai svarbus strategiškai ir taktiškai, kad į tai turi būti atsižvelgta, nes tokiomis apystovomis (aplinkybėmis – ELTA), kokiomis gyvenome anksčiau, kai Baltarusija bent jau apsimesdavo turinti kažkokį nepriklausomumą, mes nebegyvename“, – žurnalistams Rūdninkuose ketvirtadienį teigė G. Nausėda.

Pasak prezidento, šiuo metu yra būtina kalbėti ne apie NATO pastiprinimą intervencijos atveju, o apie konkrečius veiksmus stiprinant Lietuvos saugumą.

Situacija yra pasikeitusi ir praktiškai Baltarusijos teritorija yra visiškai laisva Rusijos kariuomenės judėjimui.

„Situacija yra pasikeitusi ir praktiškai Baltarusijos teritorija yra visiškai laisva Rusijos kariuomenės judėjimui. Todėl galimybė reaguoti arba turėti tam tikrą reagavimo laiką siaurėja iki minimumo. Ir mes turime praktiškai ne kalbėti apie galimą pastiprinimą intervencijos atveju, mes turime kalbėti apie tai, kad kareiviški batai turi būti padėti ant Lietuvos žemės, čia“, – pabrėžė jis.

G. Nausėda akcentuoja, kad oro gynybos sistemos įdiegimas yra laibai svarbi Lietuvos saugumo stiprinimo sudedamoji dalis. Prezidentas pabrėžia, kad oro gynyba yra šiandienos uždavinys, kurio link, šalies vadovas viliasi, kad bus žengta birželį vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Madride.

„Štai kodėl buvo priimti sprendimai jau dabar didinti kai kurių valstybių karių skaičių čia, Lietuvoje, suteikti papildomai karinės technikos, o oro gynybos režimas yra dar viena svarbi viso šito proceso dalis, nes oro policijos misijos yra svarbios, bet oro gynyba yra šiandienos uždavinys, kurį įgyvendinsime dar ne šiandien, nes tai nėra toks paprastas uždavinys“, – sakė G. Nausėda.

„Tačiau jau šiandien turime pasakyti, kad judame to link, nes tam reikia ir laiko, ir investicijų, ir svarbiausia tam reikia politinės valios. Tikiuosi, kad ir šia prasme Madrido susitikimas bus žingsnis į priekį“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Būtent. Buvusi medikė kažkokiu būdu už galimai neviešintas paslaugas sakykim neviešinamų patoligijų nustekentam šūdbergių rateliui krašto apsaugos pridirbo. Pati neproporcingai kūno, peraugusia galva neūžauga Juk.evičienė krašto apsaugą stumdė korupcijos kryptimi ir lenkų armijos susilpninimo link. Tai įrodyta. Klausimas. Kaip tokia vis dar laikoma neįkalinta iki gyvos galvos ir dargi sukiojasi politikoje? Apie esamus vadovus iš viso....apverktina situacija. Apgailėtini egzemplioriai.

...

... portretas
visų pirma sustabdykit tą rusakalbių imigraciją kurią patys ir pradėjot

Dar

Dar portretas
ir tas, kur vis pliurpdavo, kad galime miegoti ramiai, prisidejo prie Lietuvos kariuomenes pilno suzlugdymo… Dar nei vienas is ju nenuteistas, postringauja toliau!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių