G. Nausėda – apie pokyčius komandoje, bendradarbiavimą su partijomis ir kelius

Pergalę antrajame prezidento rinkimų ture deklaravęs šalies vadovas Gitanas Nausėda sako galvojantis apie pokyčius savo komandoje.

„Nėra paslaptis, kad apie tai galvojau“, – sekmadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

Nors konkrečių asmenų prezidentas neįvardijo, visgi, jo teigimu, dalis komandos tikrai atsinaujins.

„Matau keletą kertinių žmonių, kuriuos norėčiau išsaugoti bet kokia kaina. Man jie yra svarbūs, turėjau daugybę progų įsitikinti jų profesionalumu ir atsidavimu darbui. Mėginsiu burti komandą, remdamasis būtent į kertinius žmones“, – sakė jis.

„Manau, kad po penkerių metų reikia atsinaujinimo ir komandai“, – pridūrė perrinkimo siekęs prezidentas.

G. Nausėda galėtų bendradarbiauti su bet kuria partija

Pergalę antrajame prezidento rinkimų ture deklaravęs prezidentas G. Nausėda pažymi, kad mato galimybę bendradarbiauti su visomis politinėmis jėgomis Lietuvoje. Visgi, kaip pabrėžė prezidentas, bendradarbiavimą jis matytų su dialogo kultūrą vystančia partija. 

„Taip, matau galimybes bendradarbiauti su daugeliu, ne tik socialdemokratų partija, nes, pirmiausia, tos galimybės atsiranda kuomet siekiama dialogo, o ne primesti savo valią arba arogantiškai mokyti prezidentą, kaip jam reikia dirbti“, – žurnalistams sekmadienį teigė G. Nausėda.

„Tai kuomet politinė kultūra yra tokio lygio, matau galimybę bendradarbiauti su visomis, be išimties, Lietuvos politinėmis partijomis“, – sakė prezidentas.

G. Nausėda žada pasirūpinti šalies keliais: tai vienas iš kertinių dalykų, kur turėtume kreipti dėmesį

Antrajame rinkimų ture nebepasivejama persvara laimintis prezidentas G. Nausėda sako, kad vienas pagrindinių jo prioritetų antrojoje kadencijoje yra regionų politika. Anot šalies vadovo, dėmesį pirmiausia derėtų sutelkti į šalies kelių infrastruktūros būklę.

„Vienas iš kertinių dalykų, kur turėtume kreipti tikrai didesnį dėmesį, yra kelių ir tiltų būklė, nes ji visoje Lietuvoje yra tiesiog apverktina“, – sekmadienio vakarą kalbėjo G. Nausėda.

„Šiandien daugybė regionų problemų kyla (...) dėl labai prastos kelių būklės, nes mūsų sveikatos apsaugos, švietimo reforma yra didele dalimi priklausomos nuo pavežėjimo galimybės. O kuomet griūva autobusai, kitos transporto priemonės dėl to, kad keliai yra net ne prastos, bet tragiškos kokybės kai kuriose savivaldybėse, neįmanoma nei to parko atnaujinti, nei vaikų į mokyklą pavežėti, neįmanoma pacientų nuvežti į gydymo įstaigą laiku ir vietoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda apie galimus pokyčius Vyriausybėje: tai – ne šiandienos klausimas

G. Nausėda kol kas neatskleidžia, ar planuoja netvirtinti kai kurių ministrų, Vyriausybei grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų. Anot jo, šie „procedūriniai dalykai“ bus sprendžiami po priesaikos priėmimo liepos viduryje.

„Apie tai nereikėtų kalbėti šį vakarą, kada ir rezultatai oficialiai nėra patvirtinti. Tai dar ne šiandienos klausimas, dabar aš esu prezidentas elektas, bent jau pirmoje kadencijoje toks buvau“, – sekmadienį vakare žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Aš dar nepabaigiau savo pirmosios kadencijos, tik liepos viduryje priėmus priesaiką pradėsiu savo antrąją kadenciją ir tada kils visi procedūriniai dalykai su Vyriausybe“, – aiškino jis.

G. Nausėda balandžio mėnesį yra sakęs, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus balsus 1816 iš 1895 apylinkių, už G. Nausėdą balsavo 75,55 proc. rinkėjų. 2019 metais prezidento rinkimų antrajame ture šalies vadovas surinko 65,68 proc. balsų.

Kaip ir 2019 metais, antroje vietoje liko konservatorių kandidatė I. Šimonytė, kol kas sulaukusi 22,92 proc. palaikymo. Praėjusių rinkimų antrajame ture už politikę balsavo 33,04 proc. piliečių.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
O kur Blinkevičiūtė su Karbauskiu ?

vaje

vaje portretas
Kiek aplink hienų ir šakalų prisigrūdo!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių