G. Nausėdos gąsdinimai Vyriausybei – rinkiminis blefas?

  • Teksto dydis:

Prezidento rinkimai dar nesibaigė, bet Gitano Nausėdos Prezidentūra jau gąsdina Vyriausybę: esą, jeigu bus perrinktas, G. Nausėda pakeis net kelis Ingridos Šimonytės ministrus. Tik šie, panašu, nelabai tiki. Mano, kad G. Nausėda taip bando prikviesti savo rinkėjus prie balsadėžių ateiti ir antrą kartą.

Apie pokyčius Vyriausybėje prezidentas užsiminė sekmadienį prie balsadėžių.

„Vis dėlto prezidentas turi imtis iniciatyvos ir įnešti tam tikras korekcijas, jeigu mano, kad reikalinga tai padaryti“, – sekmadienį sakė G. Nausėda. 

Pirmadienį vėl pakartojo.

„Nematau, kad ši Vyriausybė galėtų išlikti tokios pačios sudėties“, – dar kartą savo nuomonę priminė valstybės vadovas. 

Pagal Konstituciją, po prezidento priesaikos, Vyriausybė jam įgaliojimus grąžina, o šalies vadovas Ministrų kabinetą skiria iš naujo. Tai – techninis veiksmas. Tačiau, jeigu bus perrinktas, G. Nausėda šia proga pasinaudos ir dalies ministrų iš naujo neskirs. 

„Pirmiausia, reikėtų išgirsti, kas tie konkretūs ministrai“, – teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Anksčiau G. Nausėda yra sakęs, kad laimėjęs rinkimus keltų žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko klausimą. 

„Buvau įvardintas, kad turėsiu atsakyti į klausimus, tai kai klausimus gausiu, tada ir matysime. Visų ministrų kėdės yra karštos“, – metaforomis kalbėjo K. Navickas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Laiko bus likę nedaug. Naujai išrinkto prezidento priesaika bus liepą, o spalį jau ir naujo Seimo rinkimai.

Jeigu prezidentas būtų Saulius Skvernelis, I. Šimonytės kabinetui būtų dar nuožmesnis – keistų net ne kelis ministrus.

„Keisčiau bemaž visą Vyriausybę“, – tikino S. Skvernelis.

Bet čia pat prisimena porą gerai dirbančių.

„Galėtų krašto apsaugos ministras tęsti darbus. Neblogai visą kadenciją sekėsi darbuotis Monikai Navickienei, tad toliau galėtų dirbti. O visus kitus reikėtų pakeisti“, – kalbėjo Seimo narys. 

Net jeigu G. Nausėda ir labai norėtų, užsienio reikalų ministro keitimas tikriausiai ir liktų tik mintyse, nes Gabrielius Landsbergis – valdančiųjų lyderis.

Gal pasibaigus rinkimams, nuslūgus emocijoms, perskaičius Konstituciją dar sykį, grįšime ir bus lengviau atsakyti į visus klausimus.

G. Landsbergis įsitikinęs, tokios Prezidentūros kalbos apie pokyčius skirtos rinkimams.

„Jos skirtos mobilizuoti rinkėjui, kad jis ateitų ir nepamirštų, kad dar yra antrasis turas. Gal pasibaigus rinkimams, nuslūgus emocijoms, perskaičius Konstituciją dar sykį, grįšime ir bus lengviau atsakyti į visus klausimus“, – vylėsi ministras. 

Kartą G. Nausėda jau žadėjo iš naujo netvirtinti ministrų, kurie įsipainiojo į „čekiukų“ skandalą. Tada premjerė I. Šimonytė grasino su visa Vyriausybe atsistatydinti, bet apsigalvojo. 

„Manote, kad įmanoma dantų pastą sustumti atgal į tūbelę? Pabandykite, vargu, ar pavyks“, – ironizavo premjerė. 

Bet pasirodė, kad įmanoma, nes su „čekiukais“ nuskambėję finansų ministrė Gintarė Skaistė ir kultūros ministras Simonas Kairys dirba iki šiol. Ar taip būtų ir dabar? I. Šimonytė į klausimą atsako klausimu. 

„O kodėl jūs manęs klausiate?“ – teiravosi I. Šimonytė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Koncervatniku partija turi būti uždrausta ir nubausta su visais klaunais kurie nuvarė šalį iki tokio lygio , vienintelis kandidatas tai Nausėda .

kancierwatinkom

kancierwatinkom portretas
leidziasi saule

ANTRAS TURAS PARODYS

ANTRAS TURAS PARODYS portretas
Antrame ture atsiskleis ir akivaizdžiai matysime, kad Vilnius - tai ne visa Lietuva, o tik niekšiškų konservų irštva. Labai abejoju Šimonytės surinktų balsų gausa ir Vilniuje...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių