R. Karbauskis: „valstiečiai“ buria jungtinį kandidatų sąrašą Seimo rinkimams

Opozicinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad partijos tarybai penktadienį siūlys tvirtinti jungtinį Seimo rinkimų sąrašą su kitų politinių jėgų nariais.

„Didžioji dalis tikimybės, kad jungtinis sąrašas vis dėlto bus“, – Žinių radijui penktadienį sakė R. Karbauskis.

„Iš tikrųjų mes esame linkę vienyti žmones, ir nepriklausomus žmones, ir partijos žmones, kad tas sąrašas būtų labai konkurencingas“, – pridūrė jis.

Pasak LVŽS lyderio, tai nebus partijų koalicija, kuri reikštų, kad rinkimuose ji turėtų dalyvauti su atskiru pavadinimu. Sąrašo pavadinime turėtų išlikti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

„Koalicinio sąrašo tikrai nebus, – BNS sakė R. Karbauskis. – Tiesiog neegzistuoja partijos, kurios galėtų pasiūlyti kažką tokio, dėl ko būtų verta jungtis į koaliciją“.

„Bet tarybai siūlysiu, kad sąraše būtų keli žmonės, du arba daugiau, kitų partijų narių“, – pridūrė jis.

Pagal Rinkimų kodeksą, jungtiniam kandidatų sąrašui yra prilyginamas politinės organizacijos kandidatų sąrašas, jeigu jame yra du ar daugiau kandidatų, priklausančių kitai politinei organizacijai ar kitoms politinėms organizacijoms.

Jungtiniams sąrašams, kaip ir koalicijoms, taikoma 7 proc. kartelė gauti Seimo narių mandatų per balsavimą daugiamandatėje apygardoje.

„Mums 7 proc. kartelė nėra svarbi, vis tiek ją įveiksime, dėl to neprašysiu kitų partijų narių stabdytis narysčių savo partijose“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Penktadienį turėtų paaiškėti, ar su šia partija kandidatuos ir prezidento rinkimuose dalyvavęs advokatas Ignas Vėgėlė.

„Padariau viską, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir visi kiti asmenys, kurie Lietuvoje atstovauja tradicinėms vertybėms, kurie nenori, kad Lietuva virstų narkotikų kraštu, kad nebūtų priimtas partnerystės įstatymas, Stambulo konvencija, (...) kad jie susivienytų kiek įmanoma“, – Žinių radijui kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis tvirtino negalintis už I. Vėgėlę atskleisti jo sprendimo.

Naujienų portalas „Lrytas“ šią savaitę skelbė, kad LVŽS dėl bendro dalyvavimo rinkimuose tarėsi su partijų „Jaunoji Lietuva“ ir „Lietuva – visų“ atstovais.

Birželio pabaigoje „valstiečiai“ nusprendė, kad partijos sąrašą Seimo rinkimuose ves europarlamentaras Aurelijus Veryga.

R. Karbauskis teigė, kad A. Veryga atsisakytų europarlamentaro mandato, jeigu po rinkimų LVŽS formuotų Vyriausybę.

„Čia klausimų ir diskusijų nėra“, – sakė politikas.

Jis tvirtino besitikintis, jog socialdemokratų sąrašo lyderė Vilija Blinkevičiūtė irgi aiškiai įvardins savo vaidmenį būsimoje Vyriausybėje, nors to iki šiol nepadarė.

„Sunku balsuoti už partiją, kada tu nesupranti, kas būtų premjeras. Mes pasakėme aiškiai – tai būtų A. Veryga“, – kalbėjo R. Karbauskis

LVŽS lyderis sakė opozicijai siūlantis sutarti neremti valdančiosios daugumos kandidatų antruose Seimo rinkimų turuose vienmandatėse apygardose. Anot jo, tokiu atveju valdantieji rinkimuose „patirs triuškinamą pralaimėjimą“.

Pats R. Karbauskis rinkimuose nedalyvaus, jis tvirtina to negalįs daryti, nes bus spalį vyksiančių rinkimų štabo vadovas.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Karbauski jus jau senai ne opozicija kaip išsidrasket atejo ta Norkienė neaiški kaip ir buve skvernai verigos Kaip pradėjai i Naisius chacholus vežti mesi Naisiu šventes nevažiavom O tujau pradėjai tarnauti Landzbirgys Nauseda buvo aišku kad jau nukripai nuo tautos ir pasirinkai jankiu scwabine politika gelbėjai savo versla sutinku tik baig meluoti tautai Tikrai dabar junksis kad ir su velniais socdemais liberastais uspaskiu zuokiu paulausku o patareja pas Veriga ateis Grybauskaitė Žmones ATBUSKIT tik ger Vaitkus išvalys seima nuo tu brudu o kas dar abejojat paskaitykit Vaitkaus programa manau atbusitnuo tu aferiugu valdimo

Cha

Cha  portretas
Suvienytų parazitų sąjunga:)

Blyn

Blyn portretas
Ir Buškevičius valgyt nori - dėl vietos prie lovio, sielą valstiečiams pardavė… Vat tau boba ir devintinės.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių